Roberto Damiani: Z Brajkovičem na dirko po Sloveniji

Roberto Damiani: Z Brajkovičem na dirko po Sloveniji
03.05.2015 AVTOR: D. Z.
Pred startom sedme etape dirke po Turčiji smo govorili s priznanim italijanskim športnim direktorjem Robertom Damianijem, ki zdaj dela v moštvu UnitedHealthCare.

Italijan je prej bil vajen delati v evropskih ekipah, tudi z izjemnimi kolesarji. Delal je v Mapei Quick Stepu, Lottu in Lampreju. Roberto Damiani je zdaj zadovoljen s stanjem v moštvu UnitedHealthCare. »Ko smo se razšli z Lamprejem, so mi ponudili to novo vlogo v tej ekipi. Je zelo zanimivo. Všeč mi je organizacija, menedžment. To je zares posebna ekipa. Človek je še vedno pomembnejši kot rezultati. Sponzorjevo prvo sporočilo je, da se kolesari za zdravje. Hočemo se tudi dokazati, a hudih pritiskov ni. Zares rad sodelujem z Mikom Tamayem. Je nova izkušanj. « In potem je beseda nanesla na edinega Slovenca v ekipi Janija Brajkoviča, ki je tja prestopil iz Astane.

Na Damianija je naredil poseben vtis: »Je zares izjemen profesionalec. Zdaj si želimo govoriti tudi z organizatorji dirke po Sloveniji, da bi z njim prišli na dirko. Videli bomo. Ampak, res. Navdušil me je s profesionalnostjo in strastjo, ki jo ima. Lepo je delati z njim. « Pri UnitedHealthCare so letos upali, da bodo dobili povabilo vsaj na eno izmed tritedenskih dirk, vendar do tega ni prišlo. Tudi organizatorji dirke po Italiji so jih zavrnili. »Govorili smo z organizatorji RCS Sport. Poslali smo jim prošnjo za vse njihove dirke. Odločili so se, da nam ponudijo Dubaj in dirko po Lombardiji. Ostalih pa ne. To je pač njihova izbira, ki temelji na njihovih pravilih. Mi to izbiro povsem spoštujemo, « je dejal Damiani.

Dodal je še, da prav posebej tega niso obžalovali: »Zelo mi je žal za Sanremo. Na Giru nismo hoteli samo nastopiti, ampak smo hoteli izpeljati temu prilagojen program. Da bi na Giro prišli z dobro pripravljeno ekipo. Vemo, da nimamo nekega super liderja, vendar je Jani vsekakor kolesar, ki bi lahko dobro nastopal. Obenem bi s pobegi in načinom dirkanja vsekakor izkazali spoštovanje do organizatorjev. Razumem pa, da pri izbiri ne šteje zgolj športni vidik. Vseeno vse to spoštujemo. « Tako se lahko osredotočijo na zanje zelo pomembno dirko po Kaliforniji, ki bo potekala vzporedno z dirko po Italiji.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ