Rodriguez po znameniti dvojček: Giro in Vuelta

Rodriguez po znameniti dvojček: Giro in Vuelta
29.12.2013 AVTOR: D. Z.
Eden izmed najboljših kolesarjev zadnjih let Joaquim Rodriguez je razkril, da se bo v sezoni 2014 odpovedal Touru in vse stavil na Giro in Vuelto.

Še vedno čaka na prvo zmago
Joaquim Rodriguez brez dvoma spada med najboljše kolesarje za tritedenske dirke, pa tudi za težke enodnevne preizkušnje, kot so ardenske klasike in predvsem dirka po Lombardiji.

A Španec velike tritedenske dirke še ni dobil, pa čeprav je bil že večkrat zelo blizu skupni zmagi.

Giro in Vuelta
Očitno pa bo ohranil visoke cilje in bo tako v naslednji sezoni spet vse stavil na Giro in Vuelto. Odpovedal pa se bo velikemu Touru.

Da le ne bi bil eden izmed najboljših kolesarjev za etapne dirke, ki tritedenske preizkušnje ne bi nikoli dobil.

Dve dirki v eni sezoni?
»Moj prvi cilj bo Giro, ki mi je izmed vseh treh velikih dirk najbolj ustreza. A veselim se tudi novega poskusa na Vuelti, « je ekskluzivno za cyclingnews.com dejal Joaquim Rodriguez.

Kolesar Katjuše je tudi prepričan, da lahko dobi obe dirki v eni sezoni, pa čeprav se v zadnjih dveh sezonah to ni posrečilo ne njemu ne Vincenzu Nibaliju. Zadnji, ki je to storil, je bil Alberto Contador, ki je Giro in Vuelto dobil leta 2008.

Leta 2012 tako zelo blizu zmagi
»Seveda se to lahko naredi. Giro 2012 sem izgubil v zadnjem kronometru, za zgolj 17 sekund. Lani pa sem bil zelo blizu končni zmagi na Vuelti. Izgubil sem zgolj zaradi napake. Če mi uspe doseči pravo formo ob pravem času. Zakaj ne bi poskusil, « je še dodal Rodriguez.

Prav Vuelto bi Španec rad izkoristil tudi za tempiranje forme pred svetovnim prvenstvom. Letos je bil drugi v Firencah, na domačih cestah pa si želi osvojiti naslov svetovnega prvaka.

Domače svetovno prvenstvo
»Svetovno prvenstvo bo še eden izmed pomembnih ciljev. Nastopati doma ti da še dodatno motivacijo. Zato svetovnega prvenstva ne bi mogel ignorirati. Tudi, če bi to hotel. « Rodriguez bo tekmovalno sezono začel zelo zgodaj.

Že na dirki po San Luisu v Argentini. Nadaljeval pa bo v Dubaju. Po dveh takih dirkah si želi na rezultat dirkati že na dirki po Omanu, ki je po godu hribolazcem. A najbolj si želi zmagati na klasiki Liege-Bastogne-Liege in potem blesteti na Giru.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ