Roglič s posebnim kolesom za podvig na Višarjah

Roglič s posebnim kolesom za podvig na Višarjah
26.05.2023 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport / Giro d'Italia

Menjava kolesa Primoža Rogliča med kraljevsko etapo je bila načrtovana. To je potrdil tudi Sepp Kuss. Roglič na kronometer ob 17:11.

Roglič OB 17:11 in s posebnim kolesomLažje prestave, predvsem samo en verižnik spredaj, kar pomeni tudi lažje kolo. Takega Cervela je v zaključnih kilometrih 19. etape uporabljal Primož Roglič. Po menjavi mu je priključek pomagal ujeti izjemni pomočnik Sepp Kuss. "Menjal sem zato, da se malo preizkusi to kolo, kako deluje, to je tudi priprava za jutri," je na cilju za RTV Slovenija potrdil Roglič. Zadaj naj bi imel najlažji verižnik kar 44 zobnikov.

Roglič kljub vsemu ni uspel zlomiti Thomasa. Dva dni v Dolomitih, zdaj pa je čas za kronometer na Svete Višarje: "Dva lepa dneva v Dolomitih, a najpomembnejši dan bo jutrišnji. Kot ekipa lahko gledamo na to, da je za nami dober dan. Imel sem noge, da sem lahko poskusil. Užival sem v izjemni podpori. Lepo se je voziti mimo takih navijačev. Jutri pričakujem noro vzdušje. Skupaj z dobrimi nogami nam lahko uspe narediti nekaj dobrega. Delali smo na tem zaključnem delu Gira in jutrišnji dan bo odločilen. Naredil bom vse, dal vse od sebe in poskušal bom črpati energijo tudi s strani gledalcev," pa je za uradno spletno stran dejal Roglič.

"Giro se približuje vrelišču. Kot trenutno kaže bomo jutri gledali igro sekund. Thomas in Primož sta trenutno na isti ravni. Želeli bi si dobiti tiste štiri dodatne odbitne sekunde, vendar pa smo lahko zadovoljni z zaključkom etape. V jutrišnji dan gremo samozavestno. Upamo, da bodo navijači Primoža še dodatno navdali z energijo. Že danes smo lahko videli, kako veliko Slovencev je navijalo zanj. Verjamemo, da nam lahko uspe," je dejal športni direktor Arthur Van Dongen. Sicer pa je pred kolesarji prav posebna preizkušnja.

Vožnja na čas. Svete Višarje bodo gostile cilj. Nekaj več kot enajst kilometrov kronometra bo ravninskega, potem pa se bo začel izjemno strm vzpon. Mnogi so ga označili za enega izmed najtežjih na tritedenskih dirkah. Uradno je dolg 7,3 km, povprečni naklon pa je kar 12,1-odstoten. Kolesarji bodo morali v tem delu premagati 889 metrov nadmorske višine. Cilj bo na 1760 metrih nadmorske višine. Kronometer bo dolg 18,5 km. Še startni časi. Kot zadnji se bo na pot podal vodilni Geraint Thomas. Na pot bo šel ob 17:14. Ker bo startni interval med najboljšimi znašal kar tri minute, se bo tri minute pred njim, ob 17:11 na pot podal Primož Roglič.

Ob 17:08 bo startal Joao Almeida. Ti trije kolesarji so v skupnem seštevku znotraj ene minute in imajo skorajda že zagotovljena prva tri mesta. Kdo pa bo zmagovalec? Vsekakor bo zanimiva tudi menjava koles. Prvi del bodo kolesarji odpeljali s kolesi za vožnjo na čas, potem pa bodo kolesa zamenjali za običajna. Roglič bo, kot smo že pisali, očitno imel krepko prilagojeno kolo. Menjava pa ne bo taka, kot smo jo na primer gledali na znamenitem kronometru na dirki po Franciji 2020, ko je Tadej Pogačar poskrbel za veliki preobrat in je Primoža Rogliča premagal v boju za rumeno majico.

Takrat so kolesa na vzponu La Planche des Belles Filles menjali iz avtomobila. Tokrat bo kolo kolesarju predal mehanik oziroma spremljevalec ob cesti. Avtomobili se bodo na označenem mestu obrnili, naprej bodo šli motoristi. Mehanik bo kolesarju po menjavi lahko pomagal naslednjih 25 metrov. Vsekakor bodo tudi menjave zanimive. Tik predtem bomo dobili tudi prvi podatek o tem, kako hitro so kolesarji na poti, saj bo po slabih 11 kilometrih prvi vmesni čas. Sledila bosta še dva. Naslednji bo nekje na polovici vzpona, po dobrih 14 kilometrih dirkanja. Zadnji pa le slab kilometer pred ciljem, tik preden se bodo kolesarji spopadli še z zadnjim zares strmim odsekom.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ