Roglič z izjemno predstavo in etapno zmago spet blizu rdeči majici!

Roglič z izjemno predstavo in etapno zmago spet blizu rdeči majici!
28.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Primož Roglič je na vzponu Alto de Moncalvilla pokazal, da je nedeljski slabši dan že daleč za njim. V zadnjem kilometru težkega ciljnega vzpona je strl odpor Richarda Carpaza, dobil svojo drugo etapo na Vuelti in se približal rdeči majici.

V osmi etapi se je napovedoval hud boj med favoriti za končno zmago in tokratna etapa s težkim, 8 kilometrov dolgim ciljnim vzponom na Alto de Moncalvilla (9,2 %) ni razočarala.

Tempo je pred vzponom v glavnini narekoval Movistar, ki je še pred zadnjimi 10 kilometri razredčil skupino, a so se na vzponu umaknili v ozadje, potem ko je prvi napad Alejandra Valverdeja nevtraliziral Robert Gesink.

Takrat je na čelo glavnine prišel včerajšnji zmagovalec Michael Woods, ki je narekoval tempo za Hugha Carthyja, Britanec pa je napadel na dobri polovici vzpona. Takrat se je glavnina dokončno razbila, Primož Roglič pa je le vztrajal v zavetrju Richarda Carapaza in čakal, da rdeča majica nevtralizira napad Carthyja.

Ko ga je Carapaz ujel, sta nekaj časa Roglič in Ekvadorec tempo narekovala skupaj, nato pa je prvič pospešil tudi Roglič in pokazal, da se počuti izvrstno. Carapaz je na prvi napad še imel odgovor in sledilo je zatišje, ki ga je poizkusil izkoristiti Aleksander Vlasov.

Njegovi upi na etapno zmago so se razblinili, ko se je dober kilometer pred ciljem Primož Roglič še enkrat izstrelil v ospredje in takrat odgovora na pospeške Zasavca ni več imel nihče. Carapaz se sicer ni predal, dvakrat mu je prišel blizu, a je Roglič vsakič še bolj stopil na pedala in zdržal do ciljne črte za drugo etapno zmago rdeče pentlje.

Privozil si je 13 sekund naskoka pred Carpazom in še štiri bonifikacijske sekunde, tako da je zaostanek pol minute zmanjšal na 13 sekund in je trenutno drugi v skupnem seštevku. »Zadnjega vzpona nisem poznal, ogledal sem si le profil, bil je zelo zahteven. Ko se mi je ponudila priložnost, sem zaupal občutku in pospešil ter jo tudi uspel izkoristiti. Dobro je, da sem pridobil nazaj nekaj sekund, a še bolj pomembna je etapna zmaga, vedno je lepo zmagovati,« je po drugem letošnjem etapnem uspehu povedal Roglič.

Roglič je s trenutnim razpletom dogajanja lahko zelo zadovoljen, saj ima v rokavu še asa v obliki kronometra v 13. etapi, najprej pa na Vuelti sledita dva lažja dneva, ko naj bi priložnost dobili šprinterji.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ