Roglič: "Iz dneva v dan starejši"

Roglič: "Iz dneva v dan starejši"
29.10.2020 AVTOR: DZ, foto sirotti

Enemu izmed novinarjev pred začetkom 9. etape Vuelte je Primož Roglič ob čestitki za rojstni dan priznal: "Iz dneva v dan starejši. Vendar pa se tudi dobro počutim in sem vesel, da sem tukaj."

Primož Roglič je na startu in cilju 9. etape dirke po Španiji požel veliko pozornosti. Tudi in predvsem zato, ker je praznoval 31. rojstni dan. "Iz dneva v dan starejši. Vendar pa se tudi dobro počutim in sem vesel, da sem tukaj," je Roglič dejal enemu izmed novinarjev na startu.

Obenem pa je dodal, da ima preprosto rojstnodnevno željo: "Da bi se vse vrnilo na stara pota, kot smo vajeni, in da ostanemo zdravi. Zame je darilo že to, da imamo v teh težkih časih dirko in lahko vsemu svetu pokažemo nek optimizem." Roglič je na startu še priznal, da si želi odpeljati mirno etapo.



To mu je uspelo, pa čeprav je 13 kilometrov pred ciljem moral zamenjati kolo. A z ekipo se je hitro vrnil v glavnino. "Ravninska etapa, brez gora. Lep, lahek dan. Kljub vsemu pa na trenutke nekaj nervoze." Seveda so bila vprašanja po etapi namenjena predvsem naslednjim etapam. Vsi že gledajo proti napornemu vikendu.

Poleg vprašanj, če bo poskušal že konec tedna spet napadati ali pa bo počakal na vožnjo na čas, je mora odgovarjati tudi na to, če je v podobni formi, kot je bil na Touru: "Težko je primerjati. Vsekakor se počutim drugače. Nisem imel prave priprave na Vuelto, a trenutno uživam in videli bomo, kako bo."

Je pa eden izmed novinarjev še opazil, da se Roglič po etapah na trenažerju “ohlaja” na drugačen način. Namesto na klasičnem kolesu kar na kolesu za vožnjo na čas. V šali mu je na to opozorilo odgovoril: "To je zato, ker sem tako utrujen, da ne morem držati balance in je lažje, če sem v takem položaju."

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ