Roglič: Kmalu se bo videlo, kdo ima še nekaj več in kdo ne

Roglič: Kmalu se bo videlo, kdo ima še nekaj več in kdo ne
31.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Jumbo Visma

Primož Roglič je po drugem dnevu počitka na dirki po Španiji tretji v skupnem seštevku. Kaj pa je pred odločilnim tretjim tednom povedal novinarjem prek Zoom konference? V nadaljevanju ... 

Trenutno ste tretji, a pred največjimi tekmeci. Je to položaj, v katerem želite biti pred začetkom tretjega tedna?
Definitivno sem zadovoljen s položajem, kjer sem v danem momentu. Vedno je lahko bolje, vedno tudi slabše, ampak trenutno kaže dobro, tako da smo zelo zadovoljni.

Po idealnem začetku ste v zadnjem tednu dvakrat padli. Koliko posledic sta padca pustila?
Padci nikoli niso prijetni, ampak na srečo precej hudih posledic ni bil, tako da sem še kar tu in še kar delujem dobro. Z izjemo teh dveh padcev je vse tudi ta teden potekalo super, tako da sem zelo užival sem zelo zadovoljen s celotnim tednom.

V zadnjih dveh etapah smo pričakovali precej več akcije s strani kandidatov za vrh. Ste tudi vi pričakovali kaj takega?
Ja in ne. Po mojem mnenju smo bili na koncu vsi preveč utrujeni. Vedno nekako to posledično pripelje do tega, da na koncu ni neke akcije, ali pa da se vse skupaj razpleta kot se razpleta. Tudi jaz sem mogoče pričakoval kakšen dan kaj več akcije, ampak je ni bilo. Sigurno. bo več kot dovolj akcije v zadnjem tednu.

Vsi napovedujejo zelo zahteven zadnji teden. Koliko moči vam je uspelo prihraniti?
Bomo videli. Kaj kmalu bomo to videli. Zaenkrat se počutim dobro in grem lahko pogumno v vse te etape, ki prihajajo. Na koncu bomo videli, koliko moči so ostali prihranili in kaj to pomeni med najboljšimi.

Ko se ozrete po tekmecih, kaj vidite? Morda, da imajo še veliko moči, da so se do zdaj hranili?
Težko je biti pameten in govoriti. Ampak, zagotovo bodo slej kot prej strmina, pa vsi klanci in konec koncev kronometer povedali, kdo je kaj igral in kdo ne.

Ste najboljši med kandidati za vrh. Poleg tega je ekipa delovala zelo dobro v zadnjem tednu. Računate na to, da boste v gorskih etapah samo še branili prednost, ki jo imate, ali pa nameravate tudi napadati?
Bomo videli, kako bo vse skupaj potekalo, težko je že vnparej delati neke načrte. Klancev je več kot dovolj, dirka bo tudi več kot težka, tako da bo zelo pošteno in kaj kmalu se bo videlo, kdo ima morda še nekaj več in kdo tega nima in kako se bomo vsi skupaj borili s temi stvari skupaj. Sem zelo zadovoljen z ekipo, predvsem ta teden so fantje tudi na super super visoki ravni in gremo lahko pogumno v tretji teden in novim izzivom naproti.

Ohranjate sproščenost, ki je bila za vas značilna za to Vuelto?
Definitivno. Še vedno se imamo fino in kolikor časa bomo lahko vse to opravljali z nekim užitkom bo sigurno dobro.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ