Roglič: "Nikoli ne veš, katera je tvoja zadnja zmaga"

Roglič: "Nikoli ne veš, katera je tvoja zadnja zmaga"
25.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

“Lep zaključek. Strm klanec. Na takih zakjučkih sem ponavadi zelo dober. Ekipa je opravila veliko dela in lahko se jim zares lepo zahvalim."

Primož Roglič je po izjemni predstavi v zaključnih metrih strmega klanca dobil 11. etapo. Če se je lani na dirki po Španiji za zmago boril z Richardom Carapazom, se bo letos očitno z Enricom Masom. Na koncu sta se prav - do zdaj vsekakor najboljša kolesarja na vzponih - Španec in Slovenec udarila za zmago.

Roglič je prišel do druge etapne zmage na letošnji dirki po Španiji. “Za nami je težka etapa. Zelo vroče je bilo. Mislim, da smo bili ob vstopu v zadnji vzpon vsi že zelo utrujeni. Potem smo pač šli na polno od začetka klanca. Uspelo mi je zmagati, a predvsem zato, ker je ekipa ves dan nadzirala potek dirke. Opravila izjemno delo. Fantje so mi omogočili boj za zmago,” je povedal Roglič na novinarski konferenci.

Seveda pa je morala že krepko razredčena skupina z najboljšimi najprej ujeti še preostalega ubežnika. Spet je bil v ospredju Magnus Cort, ki je eno etapo na letošnji Vuelti že dobil. Tokrat so ga uspeli ujeti, a šele tik pred ciljem. “Prejšnjič je bil prvi on, jaz pa drugi. Zdaj je bilo nekoliko drugače. Kratka, a zelo vroča etapa. Tudi sam sem zelo trpel, na srečo pa sem imel dovolj moči za zmago,” je pred novinarji dodal Roglič.

Vzpona ni poznal, je pa karavana v preteklosti tudi tukaj že bila in prav s starimi posnetki si Roglič pomaga pri prepoznavanju nevarnosti: “Ogledal sem si video posnetek tega vzpona. Dirke iz preteklosti. A nekaj je video posnetek, realnost pa je drugačna. Nisem imel izdelanega mnenja, kako bo vse potekalo. A na koncu mi je preostalo še nekaj moči, tako da sem lahko šel po zmago.”

11 etap je že za kolesarji. Dirka se preveša v drugo polovici. Vsekakor težjo polovici. Predvsem tretji teden naj bi bil ekstremno zahteven. Zato še zdaleč ni nič odločenega. Prav zato je ob vprašanjih, kot ga je postavil eden izmed novinarjev - če se mu zdi, da Egan Bernal že preveč zaostaja - tudi Roglič še kako previden. Nikogar noče odpisati. nenazadnje je včeraj sam izkusil, kako hitro lahko že samo en padec obrne vse na glavo:

“Še vedno je pred nami zelo dolga dirka. Težke in zahtevne etape so še pred nami. Nič ni še odločenega. Tudi Bernal se še lahko vrne. Ne moreš pa pokazati zgolj na eno osebo. Enric Mas je v super dobri formi in mi je najbližje. A še vedno, tu je tudi njegov kolega Lopez skupaj z zelo močno ekipo. Morda je tu še deset ali več nevarnih kolesarjev. Moramo pač gledati iz dneva v dan in videti, kako daleč lahko pridemo.”

O današnji zmagi pa je Roglič v smehu samo še dodal: “Vedno je lepo zmagati. Nikoli ne veš, katera je lahko tvoja zadnja zmaga.” Jutrišnja etapa se bo začela v Jaenu, končala pa v Cordobi. Dolga bo 175 kilometrov. Kolesarji bodo ciljno črto prvič prečkali po 105 kilometrih. Potem pa se bodo soočili še z dvema vzponoma -enim tretje in enim druge kategorije -, spustom in krajšo ravnino pred ciljem. Bodo tokrat na svoj račun spet prišli ubežniki? Majico bo še naprej branil Eiking.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ