Roglič: Ogromno stvari se bo še zgodilo

Roglič: Ogromno stvari se bo še zgodilo
07.05.2023 AVTOR: DZ,, foto: Sirotti

"Na Tirrenu sem bil za Ganno skoraj minuto v desetih kilometrih. Zdaj je bilo malo več, pa imam manjši zaostanek," je po vožnji na čas za RTV Slovenija dejal Primož Roglič.

Primož Roglič je za Remcom Evenepoelom v vožnji na čas zaostal za 43 sekund. Čeprav gre za velik zaostanek, pa po cilju ni bil preveč razočaran. "Sigurno bi si želel imeti že deset minut prednosti, ampak glavno bo, kdo bo spredaj ali zadaj v Rimu. Do tja je še 20 etap in vmes se bo zgodilo ogromno stvari," je Roglič dejal za RTV Slovenija.

Trasa vožnje na čas olimpijskemu prvaku vsekakor ni ustrezala, saj je bila ravninska in zelo hitra: "Precej hitro je bilo. Specifično. Resnično čisto ravno z izjemo klančka na koncu. Morda bi si ga želel še malo več, ampak je dobro. Zdaj je to za nami, vse je šlo dobro, tako da smo tu, smo zdravi in gremo dalje." Z Girom nadaljuje na šestem mestu in z zaostankom 43 sekund. Seveda se pravo dirkanje šele začenja:

"Najboljši bo zmagal in če bom hotel zmagati bom moral nekje pridobiti ta čas. Ampak, priložnosti bo ogromno." Predvsem bo teh priložnosti veliko v drugi polovici dirke, ki bo nadvse zahtevna, zato bomo lahko priča tudi velikim spremembam. Formo pa želijo kolesarji tempirati za zadnji, najzahtevnejši teden: "Delamo na tem, po drugi strani pa moraš do tretjega tedna priti. Iz izkušenj vemo, da moramo iz dneva v dan, da moramo ostajati zdravi. In na koncu imaš dovolj priložnosti, da pokažeš, kako močan si. Najboljši bo Zmagal."

Predvsem pa bo poskušal odmisliti vse težave, s katerimi so se z ekipo soočali tik pred začetkom dirke po Italiji, saj so morali zaradi Covid-19 in zaradi padca Jana Tratnika v zadnjem tednu krepko spremeniti postavo: "Stvari, ki so se zgodilo, so se. Ne moremo jih spremeniti. Zdaj lahko sami nase pazimo. Ne smemo pustiti, da nam to krade fokus. Delati moramo to, kar delamo."

Roglič je v intervjuju za RTV Slovenija omenil tudi Jana Tratnika: "Prva stvar, ki sem jo omenil, ko sem šel do njega po padcu, sem rekel, Bogu hvala. Si še tukaj med nami. Kajti veliko jih po trkih z avtomobili tudi ni. Na koncu je to v narekovajih mala stvar. Zlomljena samo ena koščica, potem ko vidimo, kaj vse bi lahko bilo. Zdaj se bo moral pač čim prej zrihtati. Še ogromno priložnosti bova imela za dirkanje skupaj. Na srečo smo dobili novega kolesarja in smo danes lahko startali z osmimi."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ