Rogličev tekmec: V življenjski formi

Rogličev tekmec: V življenjski formi
27.08.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Član izjemno močnega Movistarja. Čeprav so ostali brez Alejandra Valverdeja so Španci v odličnem položaju na dirki po Španiji. Lahko premagajo Primoža Rogliča?

Primož Roglič je med favoriti za končno zmago na dirki po Španiji v najboljšem položaju. Sicer je na tretjem mestu, a pred njim sta kolesarja, ki v najtežjih vzponih skorajda zagotovo ne bosta zadržala mesta, na katerih sta po zaslugi uspešnega pobega. Tik za Rogličem pa sta kolesarja Movistarja.

Največ je do zdaj pokazal Enric Mas. Sledi mu Miguel Angel Lopez. Oba sta člana Movistarja. “Mislim, da sem v najboljši formi v moji karieri. Roglič, Pogačar in ne prav veliko drugih. Ti so referenca. To, da lahko enakovredno tekmujem proti Rogliču mi veliko pomeni,” je po 11. etapi dirke po Španiji dejal Enric Mas. Na kratkem, a zelo strmem vzponu je zasedel drugo mesto. Taki klanci mu sicer ne ustrezajo, pa vendarle je zaostal samo za Rogličem:

“Ekipa ostaja odlična. Vseskozi trdim, da smo precej na slabšem, ker nimamo več Valverdeja in Jacobsa, vendar pa imam občutek, da ima ta ekipa potencial, da na tej dirki doseže velike stvari.” V 12. etapi so se Movistarjevi kolesarji uspeli izogniti padcu, v katerega so se ujeli tudi kolesarji Jumbo Visme in Ineosa. Vsaka napaka se na tritedenski dirki še kako pozna. Tudi vsak padec pusti določene posledice. Pred kolesarji pa so še najtežje etape.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ