Rogličeva izjemna vožnja (FOTO in VIDEO)

Rogličeva izjemna vožnja (FOTO in VIDEO)
26.02.2019 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport

Primož Roglič je odlično odpeljal prvo gorsko etapo na dirki UAE Tour. Alejandro Valverde je sicer zmagal, Roglič pa je obdržal vodstvo.

Roglič branil vodstvo
Na dirki UAE Tour je bila na sporedu tretja etapa. Ta je bila sicer ravninska, a za konec so se morali kolesarji podati na 10,8 km dolg vzpon na Jebel Hafeet, k ileži na 1024 metrih nadmorske višine. Etapa je bila dolga 179 kilometrov. Primož Roglič je nosil rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. Sicer je hitro prišlo do pobega, a se je ta končal že 80 kilometrov pred ciljem.

Rogličev izjemen napad
Tik pred začetkom zaključnega vzpona so pospešili kolesarji Astane, Movistarja in CCC. Hitro je prišlo do selekcije in le redki so lahko ostali v ospredju. Sledili so napadi, hitro pa je popustil tudi eden izmed favoritov Richie Porte, dobrih pet kilometrov pred ciljem sta popustila tudi Vincenzo Nibali in mladi Remco Evenepoel. Primož Roglič se je vseskozi odlično vozil, ob sebi pa je imel še Laurensa De Plusa.

Popustili številni, tudi Nibali, Dumoulin ...
Dobre štiri kilometre pred ciljem pa je napadel kar Roglič. Sledila sta mu lahko Dan Martin in David Gaudu, kasneje pa se jim je pridružil še svetovni prvak Alejandro Valverde. Popustil je tudi Tom Dumoulin. Roglič pa je vztrajal v ospredju. Valverde je Rogliča ujel kilometer pred ciljem. Sledil je sprint. Valverde je slavil prvo zmago v mavrični majici.

Roglič obdržal vodstvo
V času zmagovalca sta ciljno črto prečkala še drugi Roglič in tretji Gaudu. Sledili so Buchmann, Martin, Formolo, Zakarin, Knox, Mollema, Hirt … V skupnem seštevku ima Roglič 14 sekund prednosti pred Valverdejem in 31 pred Guadujem. Roglič je tako že pokazal, da je odlično pripravljen. Sledijo Buchmann, Kelderman, Martin, Dumoulin … Luka Mezgec je 75., Jan Tratnik pa 116.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ