"Rožnati" kandidati: Miguel Angel Lopez

"Rožnati" kandidati: Miguel Angel Lopez
09.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Primož Roglič bo eden izmed najresnejših kandidatov za najvišja mesta na dirki po Italiji. S kom se bo soočil? Analiza sezone največjih konkurentov: Miguel Angel Lopez, 25 let.

Miguel Angel Lopez je član letos izjemno uspešne Astane. Kolesarji Kazahstanske ekipe zares blestijo tako na etapnih kot enodnevnih dirkah. Lopez pa je pri teh uspehih že do zdaj odigral vidnejšo vlogo. Dobil je dve izmed treh etapnih dirk, na katerih je nastopil. Sezono je začel z vožnjo na čas na državnem prvenstvu v Kolumbiji. Bil je drugi.

Na dirki po Kolumbiji je premagal številne zvezdnike. Etape sicer ni dobil, a je v zaključnih dveh bil drugi in tretji. To je bilo dovolj za končno zmago. Za njim so zaostali Sosa, Martinez, Bernal, Quintana, Uran, Alaphilippe … Sledila ja dirka Pariz-Nica. Tam je vse možnosti izgubil že v drugi etapi, ko je v vožnji na veter krepko zaostal. V predzadnji, najtežji etapi je pokazal zobe in zasedel drugo mesto.

Progam dirk (23 startov)
1.2.2019: Kolumbijsko DP v kronometru, 2. mesto
3.2.2019: Kolumbijsko DP v cestni vožnji, 32. mesto
12.2.2019 – 17.2.2019: dirka po Kolumbiji, 1. mesto
10.3.2019 – 17.3.2019: Pariz-Nica, 28. mesto
25.3.2019 – 31.3.2019: dirka po Kataloniji, 1. mestoNjegova zadnja dirka pred prvim ciljem sezone je bila dirka po Kataloniji. Tudi to je dobil. Vodstvo je prevzel po izjemni vožnji in zmagi v četrti etapi do La Moline. Majico pa je s pomočjo odlične Astane pripeljal vse do končnega cilja v Barceloni. Letos ima za sabo 23 startov. To bo njegova šele četrta tritedenska dirka. Vse je končal med deseterico.
Prvič je leta 2017 nastopil na dirki po Španiji in bil po dveh etapnih zmagah na koncu osmi. Lani je dirko po Italiji končal na tretjem mestu (pred njim sta bila samo Chris Froome in Tom Dumoulin). Kasneje je nastopil še na dirki po Španiji, ki jo je ravno tako končal na tretjem mestu (zaostal je samo za Simonom Yatesom in Enricom Masom). Kaj pa lahko doseže letos?

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ