Rujano na cesti

Rujano na cesti
31.10.2006 AVTOR:
Vodilni možje profesionalne kolesarske ekipe Quick.Step-Innergetic so objavili, da so sporazumno prekinili pogodbo s Venezuelcem Josejem Rujanom. Slednji je bil član belgijske ekipe Pro Toura le nekaj mesecev.
Razlog prekinitve pogodbe tiči predvsem v tem, da Venezuelec ni izpolnil pričakovanj.

Ekipa Quick.Step ga je v svoje vrste vzela predvsem zaradi visokih apetitov v skupnem seštevku na Dirki po Italiji. Jose Humberto Rujano Guillen je celo ime le 162 centimetrov visokega kolesarja, ki je leta 2005 Dirko po Italiji (Giro) končal kot tretji v skupnem seštevku. Sledil je prestop v Quick.Step in ponesrečen nastop na letošnjem Giru, kjer je odstopil že v 13. etapi.

Profesionalno kariero je 24-letni kolesar, ki skupaj s kolesom tehta 57 kilogramov, pričel leta 2003 v ekipi Colombia-Selle Italia. Do prestopa v Quick.Step je dosegel 12 zmag. Letos je slavil na dirki Trofeo Ergon Pieve Vergonte ter v skupnem seštevku dirke Clasico Ciclistico Banfoandes, kjer je zmagal kar tri etape.

Hkrati so v Quick.Stepu objavili, da bo Francoz Cedric Vasseur, še eno leto v njihovi ekipi. Vasseurju, ki je letos dopolnil 36 let bo to zadnja sezona med profesionalci, saj namerava konec leta 2007 zaključiti kariero. Profesionalno kariero, v kateri je dosegel 18 zmag, je pričel leta 1993 v ekipi Novemail-Histor. Vseskozi je nastopal za francoske ekipe, razen leta 2000 in 2001, ko je bil v ekipi US Postal. Njegova največja je etapna zmaga na Dirki po Franciji v sezoni 1997.vir: Rajko Petek/Sportal, foto: Reuters
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ