Rumeni dnevi: Zmagovalec Toura si bo delil kapetanstvo z mladeničem

Rumeni dnevi: Zmagovalec Toura si bo delil kapetanstvo z mladeničem
28.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Lanski zmagovalec Geraint Thomas in mladi. Komaj 22-letni Egan Bernal bosta glavna aduta moštva Ineos na dirki po Franciji.

Moštvo Ineos bo branilo lansko zmago na dirki po Franciji. Potem, ko se je Chris Froome hudo poškodoval ob padcu na dirki Criterium du Dauphine je ekipa ostala brez štirikratnega zmagovalca Toura. Geraint Thomas ima za sabo težko sezono. Pohvali se lahko s tretjim mestom na dirki po Romandiji, medtem ko se je na ostalih dirkah ukvarjal s slabo formo in padci. Zaradi padca je odstopil tudi z dirke po Švici.

Thomas vseeno trdi: "Ni skrivnost, da je moje priprave otežil padec na dirki po Švici, vendar pa sem opravil dober sklop treningov. Po pogovoru z vodstvom ekipe smo se odločili, da gremo na Tour z dvema kapetanoma." Seveda je s tem meril tudi na Egana Bernala. 22-letni Kolumbijec bi moral nastopiti na dirki po Italiji, a je le nekaj dni prej padel in si poškodoval ključnico. Zdaj pa je dobil dirko po Švici.

"Na lanski Tour me vežejo zelo lepi spomini. To je bil moj prvi Tour in tudi prva tritedenska dirka zame. Proslavili smo zmago Gerainta Thomasa, tako da je bilo nekaj posebnega, da sem bil del te ekipe. Cilj je dobiti dirko tudi letos," je dejal Bernal. Podpirala ju bo izkušena šesterica. Ob njiju bodo namreč še Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Wout Poels, Luke Rowe in Dylan van Baarle.

Team INEOS: Egan Bernal, Geraint Thomas, Jonathan Castroviejo, Michal Kwiatkowski, Gianni Moscon, Wout Poels, Luke Rowe in Dylan Van Baarle.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ