Sagan iz galerije sporoča: Komaj čakam na rožnato pentljo!

Sagan iz galerije sporoča: Komaj čakam na rožnato pentljo!
29.06.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Peter Sagan je lani obljubil, da bo letos prvič v karieri nastopil na Giru. Potem je koronavirus dodobra premešal koledar in Giro se bo jeseni prekrival z enodnevnimi klasikami, v promo videu pa je Sagan potrdil svojo obljubo, da prihaja na dirko po Italiji.

V svoji karieri je Peter Sagan posnel že kar nekaj šaljivih videoposnetkov, ki so postali spletne uspešnice, tokrat pa je v sodelovanju z organizatorji Gira na svojevrsten način potrdil, da ga bodo italijanski kolesarski navdušenci oktobra lahko spremljali na »Corsi Rosi«.

V videu Sagana spremljamo, kako spoznava italijansko kulturo, pojasnil pa je tudi, da o odpovedi Gira nikakor ni razmišljal: »Preden se je koronavirus začel, sem obljubil svoj nastop na Giru in čeprav se je zdaj precej spremenilo, sem želel držati svojo besedo in priti na dirko po Italiji. Z ekipo smo se hitro strinjali, da bom izpustil severne klasike in odšel na Giro, prvič bom izkusil to dirko in nisem želel še enkrat preložiti svojega debija na dirki po Italiji.«

Sagan se v zadnjem času pripravlja v avstrijskih Alpah, sezono bo začel na klasiki Strade Bianche 1. avgusta, potem pa ga čakata klasiki Milano – Torino in Milano Sanremo ter kriterij Dauphine pred nastopom na Touru in kasneje še Giru.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ