Sagan kaznovan zaradi "ustrahovanja" in neprimernega obnašanja

Sagan kaznovan zaradi "ustrahovanja" in neprimernega obnašanja
27.05.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Zdi se kar neverjetno, pa vendarle. Petra Sagana so komisarji po etapi kaznovali s tisoč švicarskimi franki in tudi odvzemom UCI točk. Obdržal pa je osvojene točke na Giru.

V 18. etapi so po pričakovanju do izraza prišli ubežniki. Zasluženo se je zmage veselil Alberto Bettiol. Boj za sodelovanje pri begu pa je bil zares hud in marsikdo si je želel biti v ospredju. Prav zato se je ubežna skupina izoblikovala po šele 60 kilometrih dirkanja.

Vsekakor si je tudi Peter Sagan, ki nosi majico ciclamino - govorimo o ciklamni majici najboljšega po točkah - želel biti v ospredju. Slovak pa je ostal v glavnini, ki je na koncu zaostala za več kot 23 minut. Ohranil pa je majico, ki mu jo bo le stežka kdo slekel. Do cilja v Milanu sta namreč še dve gorski etapi, za konec pa še vožnja na čas.
3
Najbližje po točkah pa je Davide Cimolai, ki za njim zaostaja za 22 točk. Tri točke manj je zbral Fernando Gaviria. Po cilju so komisarji Sagana kaznovali. Razlog? “Ustrahovanje in neprimerno obnašanje do drugih.” Tako se glasi pojasnitev s strani Mednarodne kolesarske zveze. Kazen pa odvzem 50 točk na lestvici UCI in tudi tisoč švicarskih evrov.

Niso pa Saganu odvzeli točk v boju za ciclamino majico, tako da jo bo po vsej verjetnosti uspel pripeljati do Milana. "Danes je bil pomembna etapa in najpomembnejše je bilo, da nismo izgubljali točk v boju za ciklamno majico. Sprinterje, ki so mi blizu po točkah smo imeli pod nadzorom," je po koncu etape v izjavi za javnost dejal Sagan.

O kazni pa ni spregovoril. Tako kot ne športni direktor Valach. Ta je zgolj dodal: "To je bila odločilna etapa za to majico. Naša taktika je bila, da pustimo ubežni skupini, da pride do cilja, ali pa, da ubežnike držimo na varni razdalji in smo pripravljeni na morebitni boj v zaključku. Fantje so bili močni in pripravljeni smo bili na vse. vsi so trdo delali vse dokler se v ospredju ni izoblikovala skupina."

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ