Samostojna vožnja Van der Poela

Samostojna vožnja Van der Poela
27.12.2020 AVTOR: DZ

Najboljši ciklokrosisti so se tokrat soočil v Zolderju. Blizu dirkalne proge, ki so jo morali tudi prečkati. Zmagovalec pa Mathieu Van der Poel.

Najboljši kolesarji v ciklokrosu so se tokrat merili v Zolderju, na dirki za pokal Telenet Superprestige. Tu je krog precej hitrejši in tehnično manj zahteven. Kolesarji prečkajo tudi dirkališče, na katerem je tudi cilj. Na startu so bili zares vsi najboljši, tudi glavna zvezdnika Mathieu Van der Poel in Wout Van Aert.

Kmalu po startu je bilo jasno, kakšne načrte ima Van der Poel, ki je hitro pospešil. Potem je na čelo prišel še Van Aert, medtem ko so se nekateri že ukvarjali s težavami. Tudi Tom Pidcock, ki je moral zamenjati kolo in je tako veliko izgubil. Van Aert pa je dobil defekt, tako da je izgubil stik z vodilnimi.

Na zadnji dirki se je to zgodilo Van der Poelu in je vse skupaj izkoristil Van Aert. Zdaj je bila situacija obrnjena. Van der Poel je pospešil in po drugem krogu je bil že sam v ospredju. Še najdlje se je za njim trudil Iserbyt, ki pa je kasneje grdo padel in odstopil. Van der Poel je suvereno kolesaril iz kroga v krog.

Privozil si je že več kot 50 sekund prednosti, medtem ko se je v igro za drugo mesto vrnil Van Aert. Ta je preostale napadel v predzadnjem krogu. Bilo je dovolj za drugo mesto. Zaostal je za 38 sekund. Tretji pa je bil Lars van der Haar, ki je zaostal za 39 sekund.

"Ko slišiš nekaj takega, ne smeš čakati. Nisem mu želel dovoliti, da bi se vrnil v dirko. Mislim, da je to logično," je o težavah Van Aerta dejal Van der Poel: "Pospešil sem in naredil razliko. Takrat je Iserbyt pade, kar je naredilo še večjo razliko. Lahko sem nadaljeval v svojem ritmu." Četrti je bil Laurens Sweeck, sledili pa so Michael Vanthourenhout, Corne van Kessel, Toon Aerts, Gianni Vermeersch, Thomas Pidcock in Daan Soete.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ