Sanjska Vuelta: Primož Roglič z vrhunsko predstavo do zmage in rdeče majice

Sanjska Vuelta: Primož Roglič z vrhunsko predstavo do zmage in rdeče majice
03.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Dirka po Španiji, kronometer. Izjemni Primož Roglič! Dobil je dirko in prevzel vodstvo. Je kolesar z etapnimi zmagami na vseh treh tritedenskih dirkah. Tadej Pogačar zadržal peto mesto.

Na dirki po Španiji je bil po prvem dnevu premora na sporedu edini posamični kronometer. Jurancon je gostil start, cilj pa Pau. Vožnja na čas je bila nadvse razgibana. Prvi favorit za zmago pa vsekakor Primož Roglič, ki je bil predtem drugi v skupnem seštevku. Za Nairom Quintano je zaostajal za vsega šest sekund in jasno je bilo, da bo prevzel vodstvo. Vprašanje pa je bilo samo s kakšno prednostjo. In Roglič je uprizoril izjemno predstavo.

Takoj je postalo jasno, da je odlično na poti in bil je najhitrejši na vseh vmesnih časih. Prvi del po dobrih desetih kilometrih je opravil v 18 minutah in 13 sekundah. Najbolj se mu je približal državni prvak Tadej Pogačar. Na 21 sekund. Že po polovici kronometra je imel Roglič več kot minuto in pol prednosti pred Quintano. Rogličevim tekmecem so se obetali veliki zaostanki. Sledil je drugi vmesni čas in Rogličev čas 33:07. Pogačar je postavil šesti čas. Zaostajal je za 48 sekund.

V nadaljevanju se ni nič spremenilo. Rogličev šov se je nadaljeval. Kako hiter je bil? Lopez, ki je startal pred njim se je proti koncu oziral, če se mu je Roglič približal. In Roglič ga je tik pred ciljem tudi ujel. Tako je nadoknadil kar dve minuti. Na cilju pa čas 47:05! Prepričljivo je dobil kronometer in prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Drugi Bevin je zaostal a 25 sekund. Tadej Pogačar je bil 11. Kaj pa ostali?

Quintano smo še dolgo čakali, da je prečkal ciljno črto. Kandidati za rdečo majico so lahko bili razočarani. Skupni seštevek je zdaj namreč naslednji. Primož Roglič je z 32 zmago v karieri zdaj prvi. Drug je Alejandro Valverde, ki zaostaja za 1:52. Tretji Miguel Angel Lopez zaostaja za 2:11. Četrti je Nairo Quintana z zaostankom 3:05, peti pa že Tadej Pogačar. Zaostanek pa 3:05. Sledijo Hagen, Majka, Edet, Teuns, Kelderman, Pernsteiner, Nieve, Bennett, Higuita, Chaves …

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ