Scarponi po skoraj letu negotovosti

Scarponi po skoraj letu negotovosti
03.05.2012 AVTOR: D. Z.
Michele Scarponi je končno prejel rožnato majico in pokal "neskončnosti" z vgraviranim njegovim imenom. Scarponi je po odvzemu zmage Albertu Contadorju, postal zmagovalec Gira 2011.
Pokal neskončnosti
Pokal "neskončnosti" so začeli promovirati pred desetimi leti. S tem so organizatorji hoteli poudariti, da je Giro zgodba, ki se nikoli ne konča. To jim je tudi uspelo, a lanskemu zmagovalcu Albertu Contadorja so zmago kasneje odvzeli. Tako je, potem, ko je Mednarodno športno razsodišče Contadorja kaznovalo, zmagovalec Gira postal Michele Scarponi.

Italijan pa je na prestižno rožnato majico moral čakati vse do danes. Skupaj s pokalom neskončnosti jo je prejel na novinarski konferenci favoritov za končno zmago na Giru 2012. "Postavil ga bom v avtobus. Šele po Giru se bom odločil, kje bo krasil moj dom," je na novinarski konferenci povedal Scarponi in dodal:

Osredotočen na letošnji Giro
"Po pravici povedano. V takih okoliščinah si sploh ne želim postati zmagovalec. Moje sanje so, da bi dvignil roke v zrak v Milanu. Če mi to uspe, potem bodo čustva povsem drugačna, kot zdaj. O tem, da je ta trofeja v moji lasti, zdaj nočem preveč razmišljati. Raje sem osredotočen na prihajajoči Giro. tega hočem zmagati, tako kor je treba."

Kolesar Lampreja je med favorite uvrstil celotno ekipo Andronija, kjer bodo glavne vloge imeli Rujano, Serpa, Sella in Felline. Vendar je obenem poudaril, da se bo tokratni Giro začel brez izrazitega favorita. "Lani sem mislil, da bom lahko bliže Contadorju, kot sem potem bil. Vendar sem bil že na začetku očitno v predobri formi. Tokrat sem sezono začel bolj umirjeno, saj se bo Giro odločal v zadnjem tednu."

foto: sirotti
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ