Schlecka po pomoč v Španijo

Schlecka po pomoč v Španijo
02.11.2011 AVTOR:
Brata Schleck si pred naslednjo sezono želita izboljšati vožnjo na čas, pa tudi vožnjo v spustih. Prav zato sta se po pomoč zatekla v Španijo. Pomaga jima kiropraktik Josue Aran.
Aran z Luksemburžanoma že sodeluje, vendar je prepričan, da imata tudi v kronometru še dovolj rezerv. »Oba sta nenormalno nadarjena, vendar sta na področju treninga in priprave nekoliko izgubljena. V zadnjih letih se je kolesarstvo ogromno spremenilo in zdaj je težko zmagati, če ti manjka kakšna izmed sicer na videz nepomembnih stvari. Že od rojstva sta bila tako dobra, bila sta razred zase, tako da sta menila, da jima pač ni več treba delati,« je dejal Aran.

Poudaril je še, da lahko naredita velik napredek v obeh disciplinah, v kronometru in v spustu. Aran sodeluje še s strokovnjakoma Manuelom Mateom in Jeususom Oterom, skupaj pa so z bratoma že opravili prva testiranja, očitno pa vsi treningi le ne bodo opravljeni na kolesih:

»Oba. Andy in Frank sta zelo močna kolesarja, vendar nič več. Imeti morata atletsko telo, ne samo nog. Govorimo o telesu, kot ga je imel Armstrong, vendar, seveda, ne preveč.« Obenem je Aran poudaril, da se njuna najpomembnejša prednost – vožnja na vzponih – ne bo poslabšala.

Aran je še dodal, da sta se brata odločila tudi za uporabo »ledenih kopeli«, ki po napornih treningih omogočajo hitrejšo regeneracijo. Da si želita izboljšati vožnjo na čas je jasno, saj bo naslednji Tour de France imel precej več kilometrov v tej disciplini, kar pomeni, da bosta imela predvsem Cadel Evans in Alberto Cotnador še dodatno prednost pred bratoma Schleck.

foto: sirotti
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ