Še proslavljanje in zaključni sprint

Še proslavljanje in zaključni sprint
29.05.2016 AVTOR: D. Z.
Dirka po Italiji je odločena. V zadnji etapi bodo imeli junaki priložnost za proslavljanje ... sprinterji pa za etapno zmago.

99. dirka po Italiji se bo končala z 21. etapo, ki bo kolesarje pripeljala do Torina. Po spektakularnih zadnjih dnevih in po velikem preobratu Vincenza Nibalija bodo imeli predvsem domačih 'tifosi ' razlog za proslavljanje. Nibali bo namreč proslavil drugo zmago v skupnem seštevku na zanj domači dirki.

Italijan je eden izmed redkih, ki se lahko pohvali z zmagami na vseh treh tritedenskih dirkah. In zdaj bo čas za proslavljanje. Zadnja etapa na dirki po Italiji se bo začela v Cuneu, po 163 kilometrih dirkanja pa se bo končala v Torinu. Vmes pravih vzponov ne bo. Po stotih kilometrih dirkanja bodo kolesarji prišli v Torino in tam bodo potem prevozili devet krogov. V vsakem bo celo rahel vzpon. Etapa je pisana na kožo sprinterjem, vendar tistih najboljših ni več.

Tu merimo predvsem na Marcela Kittla in Andreja Greipla, pa tudi na Elio Vivianija. Zato pa lahko pričakujemo boj za zmago med kolesarji, kot so Giacomo NIzzolo, Sacha Modoo, Grosu … Zares škoda, da na dirki ni več Luke Mezgeca. Nizzolo nosi rdečo majico najboljšega po točkah. Prav v sobotni etapi je modro najboljšega na gorskih ciljih oblekel Skyev Mikel Nieve.

Prevzel jo je Damianu Cunegu. Rožnato bo nosil Nibali, drugo mesto bo potrdil Esteban Chaves, tretje pa Alejandro Valverde. Sicer poškodovan, a še kako odločen Steven Kruijswijk bo dirko končal na četrtem mestu. Dirko po Italiji si bomo vsekakor zapomnili tudi Slovenci. Najprej s prvim in  drugim mestom Primoža Rogliča na obeh kronometrih. Rožnato majico je izgubil le za dobro stotinko sekunde. Roglič je še tretji Slovenec z etapno zmago na Giru v zadnjih treh letih.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ