Se res vrača Zoncolan? Za moške in ženske ...

Se res vrača Zoncolan? Za moške in ženske ...
27.11.2017 AVTOR: D. Z.
Vse glasnejše so govorice, da se bodo morali kolesarji na dirki po Italiji spet povzpeti tudi na Zoncolan.

Traso naslednje dirke po Italiji bodo organizatorji – govorimo o agenciji RCS Sport – predstavili v sredo v Milanu. Veliko je bilo o morebitni trasi že povedanega.

Potrjeno je zaenkrat samo to, da se bo Giro začel v Jeruzalemu. Kaj pa ostalo? Bolj ali manj je jasno, da se bo 14. etapa, ki bo na sporedu 19. maja končala na vrhu Zoncolana. Zdaj so to potrdili tudi pri časopisu Gazzetta dello Sport. Govorimo o nam bližnjem in nadvse strmem vzponu. Tu smo vedno videli zanimivo dirkanje. Zadnjič so ga organizatorji v traso uvrstili leta 2014.

Takrat je zmagal Michael Rogers. Tudi tokrat se bodo kolesarji na vrh podali iz Ovara, tako da se bodo soočili z najtežjo smerjo. Vzpon je dolg deset kilometrov, povprečni naklon pa znaša kar 11,9 %. Najstrmejši odseki so tudi več kot 22-odstotni. Sicer pa naj bi bila celotna etapa zelo zahtevna, tako da bodo kolesarji v Ovaro prišli že utrujeni. Etapa naj bi se začela v San Vitu al Tagliamentu, dolga pa naj bi bila 181 kilometrov. Kolesarji naj bi se povzpeli še na vzpone Monte di Ragogna, Avaglio, prelaz Duron in Sella Valcalda.

Šele nato bo sledil ciljni vzpon na Zoncolan. Ta vzpon so na Giro prvič uvrstili leta 2003. Takrat je bil najboljši Gilberto Simoni, od leta 2007 pa se kolesarji na Zoncolan vedno vzpenjajo iz Ovara. Prizori, ko se kolesarji na Giru povzpnejo na Zoncolan so vedno navdušujoči, saj jih vedno pričaka množica gledalcev. Gazzetta poroča, da bodo Zoncolan uvrstili tudi v traso ženske različice italijanskega Gira – Giro Donne. Na vrhu naj bi se končala predzadnja etapa, ki bo na sporedu 14. julija.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ