Sepp Kuss o Vingegaardu: Vprašal je, če je OK, če napade

Sepp Kuss o Vingegaardu: Vprašal je, če je OK, če napade
12.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sepp Kuss tudi po 16. etapi dirke po Španiji ostaja v rdeči majici, a Jonas Vingegaard se mu je zelo približal po napadu na zaključnem vzponu.

Sepp Kuss je dan pred etapo s ciljem na Angliruju ohranil rdečo majico na dirki po Španiji. Kljub temu smo videli, da imajo očitno trije kolesarji Jumbo Visme proste roke za napad. Jonas Vingegaard je na zadnjem vzponu pospešil in prišel do zmage. Poleg tega se je Kussu zelo približal v skupnem seštevku. Kuss zdaj vodi pred Vingegaardom in Primožem Rogličem. Poleg tega je člane Jumbo Visme zjutraj pretresla novica, da se je v prometni nesreči ponesrečil Nathan Van Hooydonck. Tu so nekateri odgovori Seppa Kussa po etapi.

O neprijetni novici, da se je huje poškodoval Van Hooydonck: To je težko, ko slišiš tako novico in vse to odvrne pozornost z dirke, kar je normalno. So pač pomembnejše stvari, kot je kolesarstvo. Zdravje je na prvem mestu. Ampak, poskušamo se osredotočiti na dirko in upamo na dobre novice. Še posebej zjutraj se nas je vse dotaknilo. Še posebej pa Jonasa, ki je z Nathanom velik del sezone preživel na pripravah za Tour. Ampak, kot ste lahko videli na koncu, mu je dalo to še dodatno motivacijo, da je za Nathana šel prek sebe.

O tem, kaj je Vingegaard sporočil po radijski postaji pred napadom: Vprašal je, če je OK, če napade. To je bil res dober trenutek za napad, saj je vse presenetil in preveril, če bo kdo okleval. Resnično je pametno oddirkal tole, obenem pa je pokazal izjemno vožnjo. Mislim, da je šlo za instinkt. Seveda je prav, da preveriš, kako pa kaj, ampak, prav je tudi, da dirkaš po občutku. Mislim, da je izbral pravi trenutek.

O skupnem seštevku: Še vedno sem v vodstvu, ampak Jonas je danes pokazal, da je najmočnejši. Kot sem že prej dejal, prav je, da dirko dobi najmočnejši kolesar. Videli bomo, kako bo jutri in potem v naslednjih dneh.

O Angliruju: Mislim, da jutri taktika ne bo prišla tako v poštev, saj gre za zelo strm vzpon. Ni zavetrja in ne gre za hitre odločitve, kaj narediti, saj so hitrosti zelo majhne. Zato gre za povsem drugačno bitko. Vsekakor bo odločilen, saj gre za zahteven vzpon. Je tako strm klanec, da je težko reči, kako se lahko vse skupaj izteče.

O počutju: Dobro se počutim. Danes je bila kratka, eksplozivna etapa z zaključnim vzponom, ki mi ne ustreza preveč. Vendar pa menim, da sem se dobro branil, tako da sem s tem zadovoljen.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ