Sepp Kuss: Do kdaj bo še vztrajal v rdečem?

Sepp Kuss: Do kdaj bo še vztrajal v rdečem?
07.09.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sepp Kuss na presenečenje mnogih vodi na dirki po Španiji. Dobil je etapo, nosi rdečo majico in čaka gore. Na zanj tretji tritedenski dirki v tej sezoni.

"Očitno so na koncu vsi želeli voziti v prijetnem tempu. To je bilo sicer nekoliko čudno, vendar se nad tem ne bom pritoževal," je po nenavadni vožnji favoritov na zaključnem vzponu 11. etape priznal Sepp Kuss.

Američan je tako na cilj prišel v družbi vseh najboljših in je ohranil 26 sekund prednosti pred Marcom Solerjem in več kot minuto pred ostalimi zasledovalci. Tudi pred Remcom Evenepoelom, pa tudi pred njegovima kapetanoma Primožu Roglič in Jonasu Vingegaardu. "Dolgo je trajalo, da je prišlo do prave ubežne skupine. Pihal je tudi veter in takrat ni bilo lahko," je še pojasnil Kuss.

Očitno uživa v rdeči majici. Nenadejano si jo je oblekel, pa čeprav je to zanj že tretja tritedenska dirka. Odpeljal je že Giro in Tour. Očitno še zdaleč ni povsem pri koncu z močmi. "Jutri?Ah, če ne bo premočnega vetra, potem bo to super dan. Je pa preprosto. Nadaljevati moram na najoljši možni način iz dneva v dan in vsak dan uživati v rdeči majici dokler še lahko." Seveda se zaveda, da bi lahko konec tedna izgubil rdečo majico, a vendar je dodal: "Vedno moraš verjeti vase."

Sicer pa Kuss uživa v vsakem trenutku. Včeraj je odpeljal kronometer svojega življenja. 11. etapa mu je prinesla spet obilo zadovoljstva. Povsem drugače je pri mladem adutu moštva UAE Juanu Ayusu. Ta je z zaostankom 2:25 osmi v skupnem seštevku. Danes je prišel ob vseh najboljših na cilj, a že v zaprti vožnji je padel. Zdaj ima nekaj površinskih ran.

Poškodbe so na desni rami in v predelu lopatice. Odrgnjena sta tudi komolec in koleno. Padel je tudi Felix Engelhardt. Vsi favoriti pa so na cilj prišli skupaj, takoda do razlik v skupnem seštevku ni prišlo. Po vsej verjetnosti bodo imeli še en lažji dan. Po dnevu počitka, kronometru in etapi s ciljnim vzponom, ki ni prinesla večjih razlik je zdaj čas še za sprintersko preizkušnjo. Potem pa bo karavana zavila v Pireneje. Čaka jo znameniti Tourmalet.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ