Simon Clarke: Menjave obroča s Portom ne obžalujem

Simon Clarke: Menjave obroča s Portom ne obžalujem
24.05.2015 AVTOR: D. Z.
Simon Clarke je bil tisti, ki je Richieju Portu posodil obroč in tako sta bila oba vpletena kasneje kaznovana z dvema minutama zaostanka.

Sicer je od dogodka minilo že nekaj dni, a vseeno je bila mogoče prav ta poteza prelomna v lovu Richieja Porta na mesta med prvo trojico. Se še spomnite? V deseti etapi je Porte v zaključku dobil defekt in Clarke mu je posodil kar svoj obroč. Ker pa Clarke ni član Skya, ampak Orice GreenEdga, so sodniki oba kolesarja kaznovali. Tako denarno kot z dvema minutama pribitka. Porte je izgubil stik z najboljšimi. Kasneje je še padel in v soboto odpeljal še slab kronometer, tako da je zdaj že povsem brez možnosti za vidnejšo uvrstitev v skupnem seštevku. Po nekaj dneh pa je tudi Clarke spregovoril o dogodku.

»Richie je defekt dobil, ko se je vozil na sredini glavnine. Bil je tik za enim izmed njegovih kolegov, očitno pa niso slišali, da se mu je to zgodilo. Sam pa sem se moral ustaviti, saj sem se hotel izogniti padcu. Bil sem tik za njim, njegovih klubskih kolegov pa nisem videl. Šlo je za spontano reakcijo. Sam sem Avstralec in Richiejev dober prijatelj. Deloval sem instinktivno. Sploh nisem razmišljal. Naredil sem to, kar se mi je zdelo, da je najboljše. Poskusil sem pomagati prijatelju, « je bil jasen Simon Clarke. Avstralec, ki je tudi že nosil rožnato majico na letošnjem Giru je nekaj besed spregovoril tudi o kazni:

»To vsekakor ni bil moj namen. Samo pomagati sem hotel prijatelju. Nobenemu ne želiš, da bi imel defekt v tako neprimernem trenutku. Še posebej ne kolesarju, ki se bori za visoka mesta v skupnem seštevku in lahko zaradi takega dogodka izgubi dirko. « Clarke je še poudaril, da poteze ne obžaluje, ampak stoji za njo, pa čeprav je bil zato kaznovan. »Obžalovanje. To najbrž ni prava beseda. Še posebej ne, če je nekdo reagiral in v danem trenutku poskusil narediti pravo potezo. Ko se pelješ 60 km/h, imaš manj kot sekundo časa, da sprejmeš odločitev. Sam sem to odločitev sprejel in za tem tudi stojim. «

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ