Simon Yates junak treh tednov v Španiji

Simon Yates junak treh tednov v Španiji
17.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Simon Yates je dobil dirko po Španiji. Britanci so letos dobili vse tri tritedenske dirke. Zadnjo etapo v Madridu je dobil Elia Viviani.

Alcorcon je gostil start zadnje, 21. etape na dirki po Španiji, ki se je po 112 kilometrih končala v Madridu. To je bila etapa, namenjena junakom letošnje tritedenske preizkušnje. Teh junakov je kar nekaj, najbolj pa lahko izpostavimo Simona Yatesa, ki je do Madrida varno pripeljal rdečo majico najboljšega na dirki. Yates je tako po polomu v zadnjem tednu dirke po italiji prišel do prve zmage na tritedenski preizkušnji. Povsem zasluženo.

Kolesar moštva Mitchelton Scott je Veliki Britaniji v tej sezoni priboril še tretjo zmago na tritedenskih dirkah. Letos so Britanci osvojili vse tri največje etapne preizkušnje. Giro je dobil Chris Froome, Tour Geraint Thomas in Vuelto Simon Yates. Z Yatesom se je lahko veselil tudi Luka Mezgec, ki je Britancu zvesto pomagal na poti do izjemnega uspeha. To je tudi prva dobljena tritedenska preizkušnja za moštvo Mitchleton Scott. Sicer pa je bila zadnja etapa namenjena sprinterjem.

Na koncu se je tretje zmage na letošnji Vuelti razveselil italijanski državni prvak Elia Viviani, ki je ugnal Petra Sagana – na letošnji Vuelti je ostal brez etapne zmage – in Giacoma Nizzola. Mezgec je bil 14. Yates je v skupnem seštevku kar za 1:46 ugnal drugega Enrica Masa, tretji Miguel Angel Lopez je zaostal za 2:04. Govorimo o treh mladih kolesarjih. Yates ima 26 let, Mas 23 in Lopez 24 let. Sledijo pa Steven Kruijswijk, Alejandro Valverde, Thibaut Pinot, Rigoberto Uran, Nairo Quintana, Ion Izagirre, Wilco Kedlerman, Tony Gallopin … Luka Mezgec je dirko končal na 141. mestu, Luka Pibernik pa na 142. mestu.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ