Simon Yates "ni obupal" nad Girom

Simon Yates "ni obupal" nad Girom
23.12.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Simon Yates je sporočil, da bo tudi v naslednji sezoni napadal zmago na dirki po Italiji. Potem pa bo ciljal še na olimpijske igre.

Simon Yates bo v sezoni 2020 že sedmo leto nastopal v avstralskem moštvu Mitchelton Scott. In spet se bo posvetil pripravi na dirko po Italiji. Že lani je vse stavil na Giro in dobil tri etape. Dolgo je nosil tudi rožnato majico, a v zadnjem tednu povsem pogorel. Kasneje je dobil dirko po Španiji. Letos na Giru ni bil v želeni formi, zato pa je na dirki po Franciji – leta 2017 je tam osvojil belo majico najboljšega mladega kolesarja – dobil dve etapi.

Zmage na Vuelti ni branil. Zdaj pa je sporočil, da se bo spet preizkusil na Giru. "Čutim, da letos sploh nisem dosegel ravni, ki sem jo pričakoval. Rad bi se vrnil v tisto pravo formo in znova poskusil. To, pa tudi dejstvo, da so olimpijske igre takoj po Touru je botrovalo k odločitvi, da izpustim Tour de France, saj se na Igre lahko najbolje pripravim, če nastopim na Giru," je v uradni izjavi za javnost dejal Simon Yates.

"Trasa Gira 2020 je zelo tradicionalna. Kar precej je kilometrov v vožnji na čas, veliko je tudi velikih prelazov. Dobro se bomo morali pripraviti na vse mogoče stvari." Yates bo sezono začel zelo zgodaj. Nastopil bo na dirki Tour Down Under v Avstraliji, ki bo na sporedu od 21. do 26. januarja. Tam bo avstralska ekipa branila zmago Daryla Impeyja. Yates pa bo nastopil tudi na dirki Cadel Evan Great Ocean Road Race in na še eni etapni preizkušnji Jayco Herald Sun Tour.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ