Simon Yates zadal nov udarec konkurentom

Simon Yates zadal nov udarec konkurentom
11.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Rohan Dennis je pričakovano dobil vožnjo na čas na dirki po Španiji. Boj favoritov za končno zmago je spet dobil vodilni Simon Yates.

Po ponedeljkovem drugem in obenem zadnjem dnevu premora na dirki po Španiji je bil čas za novo preizkušnjo v boju za rdečo majico. Pred dnevom počitka so kolesarji prestali tri zahtevne gorske etape. Zdaj pa 32 kilometrov dolgo posamično vožnjo na čas. Po pričakovanjih je bil prepričljivo najhitrejši Rohan Dennis. Edini je v povprečju drvel več kot 50 km/h. Njegov čas pa 47:57. 50 sekund počasnejši čas je postavil njegov klubski kolega pri moštvu BMC Joey Rosskopf. Tretji je bil Jonathan Castroviejo. Potem pa že kandidat za visoka mesta Steven Kruijswijk, ki je z zaostankom 51 sekund zasedel četrto mesto.

Isti čas je imel Michal Kwiatkowski, potem pa z 1:03 zaostanka že Enric Mas, ki iz dneva v dan preseneča. Izkazal pa se je tudi nosilec rdeče majice Simon Yates. Zaostal je za 1:28, a od največjih treh konkurentov (Valverde, Quintana in Lopez) je bil najhitrejši. Valverdeja je ugnal za sedem sekund, Quintano za 32 sekund, Lopeza pa za skoraj dve minuti. Skupni seštevek je zdaj naslednji. Simon Yates ima 33 sekund prednosti pred Alejandrom Valverdejem in 52 pred Stevenom Kruijswijkom, ki se je tako vmešal v boj za stopničke. Quintana na četrtem mestu zaostaja za 1:15, Enric Mas pa na petem za 1:30. Miguel Angel Lopez je padel na šesto mesto in zdaj zaostaja za 1:34, medtem ko ima Thibaut Pinot že 2:53 zaostanka. Sledijo Izagirre, Uran, Gallopin, Buchmann, Kelderman, Brambilla, Aru in Haig. Luka Mezgec je 145., Luka Pibernik pa 146.

Značke: Dirka po Španiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ