Simon Yates: Če bi bil med konkurenti, bi me bilo strah

Simon Yates: Če bi bil med konkurenti, bi me bilo strah
11.05.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Če bi bil v vlogi mojih konkurentov, potem bi me bilo zelo strah." To je na novinarski konferenci povedal Simon Yates. Kdo pa je po njegovem mnenju favorit? "Jaz."

Simon Yates vsekakor spada med najresnejše kandidate za končno zmago na dirki po Italiji. Lani je povsem prevladoval, vendar pa v zadnjem tednu povsem pogorel in izgubil vodstvo. Kasneje je dodil dirko po Španiji, zdaj pa se vrača na italijanski Giro. Pravi, da ima s to dirko še neporavnane račune. "O tej dirki sem razmišljal skoraj 12 mesecev. Sem zelo osredotočen. Vse sem posvetil pripravam na to dirko."

Na vprašanje, kdo je favorit za zmago, pa je bil jasen: "Jaz." Dodal pa je še pojasnilo, ki ste ga lahko prebrali zgoraj: "Če bi bil v vlogi mojih konkurentov, potem bi me bilo zelo strah." Yates je edini izmed favoritov za končno zmago, ki uvodne vožnje ne čas ne bo začel med prvimi, ampak bo povsem pri koncu startne liste. Očitno se napovedanega dežja ne boji:

"To so zgolj ugibanja. Nihče resnično ne ve, kakšno bo vreme. Sam pa bom obenem imel na razpolago vmesne čase ostalih, kar je tudi lahko ena izmed strategij." Dodal je, da sam kolesa za kronometer pred zaključnim vzponom ne bo zamenjal: "Ne. Veliko časa sem preživel na kolesu za kronometer in na njem se dobro počutim." Pravi, da se je po lanski zelo napadalni vožnji na začetku samega Gira veliko naučil, saj ga je to kaznovalo v zaključku.

Takrat mu je zmanjkalo moči za boj z najboljšimi. Kaj pa vožnja na čas? Letos je dobil zahteven kronometer na dirki Pariz-Nica: "Res je, da bo Primož Roglič v prednosti, vendar sem delal zelo trdo tudi sam. Zadnjega, na katerem sem nastopil sem tudi dobil." Predvsem pa bo imel Yates ob sebi zelo močno ekipo. Na vzponih bo lahko računal predvsem na MIkela Nieveja in Estebana Chavesa, ki je leta 2016 že bil drugi na Giru, zdaj pa je obljubil, da bo pomagal 26-letnemu Yatesu.

Značke: Dirka po Italiji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ