Simon Yates: Ni dovolj za zmago

Simon Yates: Ni dovolj za zmago
19.05.2018 AVTOR: D. Z.
Simon Yates je prvo ime prvih 14. etap na dirki po Italiji. Ima lepo prednost pred zasledovalci, a: "Ni dovolj za končno zmago."

“Zadovoljen sem s tem, kar sem naredil. Chrisa nisem mogel ujeti. Čeprav nisem zmagal, sem vesel. ” To so bile prve besede Simona Yatesa po prihodu na Zoncolan.

Nosilec rožnate majice je zasedel drugo mesto. Spet je bil nadvse prepričljiv. Zaostal je zgolj za Christopherjem Froomom. Pa še to zgolj za šest sekund, saj je na koncu Frooma skorajda ujel. “Bil je ekstremno težko in na cilj sem prišel povsem prazen. Ampak, vsaj vzpon je zahteven. Mislim, da sem ga dobro odpeljal. Šel sem v svojem ritmu in na cilj prišel prazen, ” je dejal Yates in nadaljeval:

“Najtežje je bilo od sedmih kilometrov do cilja pa tja do treh do cilja. Naklon kar ni popuščal. Če se pelješ 10 kilometrov na uro, težko narediš razliko. Chrisu sprva nisem mogel slediti, zato sem šel v svojem ritmu. Šlo je za to, da iz nog iztisnem vse. ” Dovolj, da je zdaj v skupnem seštevku 1:24 pred Tomom Dumoulinom. A pred vsemi kolesarji je tudi 34,2 km dolg kronometer od Trenta do Rovereta:

“Vesel sem, da sem se nekoliko oddaljil od njega. Zadovoljen sem lahko s tem, kar sem naredil. To pa ni dovolj, da bi dobil Giro. Razlika ni tako velika. Pričakujem, da se bo v kronometru gladko vrnil. Ne vemo pa, če lahko na vsakem vzponu pridobim nekaj sekund. Zagotovo bo z lahkoto pridobil nekaj časa, zato se bom moral še naprej boriti. ” Tretji Domenico Pozzovivo zaostaja za 1:37, četrti Thibaut Pinot pa za 1:46. Peti pa je že Chris Froome. A njegov zaostanek znaša velike tri minute in deset sekund.

Kljub vsemu Yates opozarja na štirikratnega zmagovalca dirke po Franciji: “Za Chrisa velja podobno kot za Toma. Zaostanek bo z lahkoto nadoknadil. Ni še izločen iz tega boja. Nikoli ni bil izločen. Nikoli ni tako zelo zaostajal, da bi ga lahko odmislili. Zagotovo bo zdaj še poskušal, pričakujem, da bo dober. Danes je bil. V pravem trenutku je napadel in to pospeševanje je bilo res odločno. ” Že nedeljska etapa bo tudi zahtevna in tu je nova priložnost za napade.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ