Sky in Thomas našla skupni jezik. Ostaja še tri leta

Sky in Thomas našla skupni jezik. Ostaja še tri leta
09.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

33-letni Geraint Thomas, letošnji zmagovalec dirke po Franciji je sporočil, da je podaljšal pogodbo z moštvom Sky. Vse do konca sezone 2021.

Geraint Thomas ostaja v moštvu Sky. Britanci so vsekakor izbrali zanimiv način, kako to novico sporočiti javnosti. Sicer so to storili tudi z običajno izjavo za javnost, obenem pa je to sporočil Geraint Thomas ob avtobusu moštva pred startom zadnje etape na dirki po Veliki Britaniji. Torej v Londonu.

“Zadovoljen sem, da se je vse razrešilo, in da bom ostal v ekipi. Za mano in za ekipo je izjemna pot, zadnji meseci pa so bili nori. Zame je to pravo okolje in se lahko že veselim prihodnosti,” je med drugim dejal Geraint Thomas: “To je res ena velika srečna družina, tako da ne morem biti bolj navdušen. Tu se počutim doma. Brailsforda, Ellingwortha in Fran Millar poznam že vrsto let, že od mojega 17 leta starosti. Zato je lepo, da bom še naprej lahko sodeloval z njimi in preostalo ekipo.”

Thomas je največji uspeh v karieri dosegel prav letos, ko je pri 33 letih dobil dirko po Franciji. Premagal je Toma Dumoulina in takrat aktualnega zmagovalca Chrisa Frooma, ki je napadal peto zmago na Touru. Thomas je bil izjemno uspešen že na velodromu, saj je osvojil tudi dve zlati olimpijski medalji. Leta 2007 je v profesionalno karavano vstopil prek Barloworlda, leta 2010 pa je prestopil v Sky. Letos je pred odhodom na Tour dobil še dirko Criterium du Dauphine. Zdaj je z britanskim moštvom podpisal novo pogodbo. Vse do konca leta 2021.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ