Slike Ciklokrosa Tunjice in rezultati ankete

Slike Ciklokrosa Tunjice in rezultati ankete
11.11.2011 AVTOR:
Na vprašanje, ali se vam zdi ime Divji pokal primerno, je odgovorilo 446 obiskovalcev Biciklove spletne strani. 47 odstotkom se zdi to primerno ime, 39 odstotkov se z njim ne strinja, 14 odstotkov pa se vas ne more odločiti oziroma vam je vseeno. 

Že dolgo ni kakšna prireditev sprožila takšne debate, kot je to uspelo Ciklokrosu Tunjice. Večina je povedala, kaj si misli, za končni obračun pa dajemo besedo še predstavniku organizatorjev Mohorju Vrhovniku iz Calcit Bike Teama:

"Organizatorji prve slovenske tekme v ciklokrosu po mnogih letih Calcit Bike Team-GT smo izredno veseli in ponosni, da lahko v Tunjicah gostimo tovrstno tekmovanje. Želimo si, da bi se ta kolesarska disciplina tudi v Sloveniji razvijala v pravo smer. Želimo si, da bi tudi Slovenija dobila uradno državno prvenstvo, slovenski pokal in reprezentanco v ciklokrosu pod okriljem KZS. Vendar se moramo zavedati,da je organizacija 'Divjega pokala' šele prvi korak k ponovni oživitvi ciklokrosa v Sloveniji," je najprej opozoril Vrhovnik.

"Mnogi nam očitajo, da je naš prvi korak napačen in je žaljiv za ciklokros. Morda imajo prav, ko nam očitajo, da je ime 'Divji pokal' neposrečena izbira. Veliko je očitkov tudi zaradi pravila, da je na tekmovanju mogoče nastopiti s kolesi vseh vrst. V bran organizacijski ekipi pokala in same prireditve lahko povem, da smo od samega začetka želeli samo dobro in smo delali v veri, da bo Ciklokros na naših tleh ponovno zaživel. Glede na predprijave na prvo tekmovanje nam to tudi uspeva! Lahko razpravljamo glede imena pokala in prireditve a tej temi nikoli ne bomo prišli do konca," je o razpravi prepričan Mohor. 

"Glede dopuščanja kolesarjev na štart s kakršnimkoli kolesom pa le tole: vsi,ki očitate,da to ni ciklokros morate zadeve pogledati skozi oči organizatorjev. Vsi organizatorji bomo tekmo naredili s precejšnjo izgubo. V kolikor bi na štart spustili le tekmovalce s CX kolesi bi se na tekmovanjih v krogu 'podilo' 10 do 15 tekmovalcev. To pomeni,da bi organizatorji s tekmo naredili še večji minus. To pa zagotovo nebi pripomoglo k oživitvi ciklokrosa. Že tako ali tako je zelo težko najti ljudi ali klube, ki so sposobni in si želijo organizirati CX tekmovanje.  Prepričan sem, da tudi medijev 10 do 15 tekmovalcev ne bi prepričalo, da poročajo s teh tekmovanj," pravi Vrhovnik in dodaja:

"V nedeljo bo prvi korak, da ciklokros 'v živo' približamo širši publiki in tekmovalcem samim. V kolikor se jim bo šport dopadel in jim bodo termini tekmovanj ustrezali bo ciklokros v naslednjih letih zares zaživel! Verjamem,da tudi v uradnem pokalu pod organizacijo KZS. Do takrat pa moramo 'pravilnike' prilagajati realni situaciji in dejstvu, da tekmovalnega ciklokrosa v Sloveniji ni in smo šele na samem začetku razvoja te discipline. Na tem mestu se zahvaljujem vsem,ki so pokazali zanimanje za ciklokros in so na kakršenkoli način pomagali pri njegovi promociji. Tudi tisti,ki so pod komentarji in na forumih o nas včasih pisali zelo nespoštljivo in nesramno, so nam delali reklamo in s tem poskrbeli, da je prva Ciklokros tekma dobila veliko odmevnosti v kolesarskih medijih."

Videli ste slike! Se boste udeležili Ciklokrosa Tunjice? Seznam predprijav
Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ