Sneg, padci in evropski prvak na vrhu

Sneg, padci in evropski prvak na vrhu
18.12.2022 AVTOR: DZ

Val di Sole. Že lani so tu na snegu priredili dirko v ciklokrosu, letos je za organizatorji druga taka izvedba. Videli smo odlične predstave, pa tudi padce.

Pri moških je bil na startu tudi prvi zvednik tega športa Mathieu Van der Poel, ki pa se na snegu ni najbolje znašel in pravzaprav že od starta nekako ni bil v igri za zmago ali prva tri mesta. Na koncu je za zmagovalcem zaostal za 3:14 in osvojil osmo mesto.

Blestel je predvsem Michael Vanthourenhout. Kolesar moštva Pauwels Sauzen Bingoal je na zasneženi in ponekod ledeni progi je po polovici dirke - ta je imela osem krogo - pospešil in v ospredju ostal sam. Nadaljeval je vse do cilja in se kot evropski prvak veselil že druge zmage na tekmah svetovnega pokala v te sezoni. “Odlično mi je šlo in vesel sem te zmage. V veliko veselje mi je voziti pred italijanskimi gledalci. Poskušal sem, a vendar na taki progi vsak naredi veliko napak. Bilo je zelo težko, odpeljal sem svojo dirko,” je dejal Vanthourenhout, ki je bil lani na tej prav posebni preizkušnji drugi. Takrat je zaosatl za Woutom Van Aertom. Belgijca tokrat na startu ni bilo. 39 sekund za zmagovalcem je ciljno črto prečkal drugi Niels Vandeputte, ki se je zmagovalcu najdlje upiral. Švicar Kevin Kuhn je dobil napet boj za tretje mesto z Laurensom Sweeckom. Ta ostaja vodilni v skupnem seštevku dirk za svetovni pokal. Na tej zahtevni progi pa je prišlo tudi do neljubih dogodkov. Padel je nekdanji evropski prvak Eli Iserbyt. V petem krogu je obstal na robu proge in zdelo se je, da si je poškodoval koleno. Kasnejši pregledi so pokazali, da do resnejše poškodbe očitno ni prišlo. Je pa Iserbyt zdaj tretji v skupnem seštevku tega tekmovanja. Pri dekletih je padla Fem van Empel. V letošnji sezoni je zares izjemna. To je bil njen sploh prvi odstop, pohvali pa se lahko s kar desetimi zmagami in štirimi drugimi mesti. Tudi Van Emplova je morala na dodatne preizkave, na srečo pa tudi ona ni utrpela resnejših poškodb. Pri dekletih se je zmage veselila Puck Pieterse.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ