So na ciklokrosu zasegli motorizirano kolo?

So na ciklokrosu zasegli motorizirano kolo?
30.01.2016 AVTOR: D. Z.
Mednarodna kolesarska zveza je sporočila, da inšpektorji na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu preučujejo kolo, ki so ga zasegli po tekmi žensk do 23 let.

V Zolderju poteka svetovno prvenstvo v ciklokrosu. In že odmeva presenetljiva novica. Mednarodna kolesarska zveza je boj proti motoriziranemu dopingu vzela zelo resno in inšpektorji so prisotni tudi v Zolderju. Tam so očitno naleteli na sumljivo kolo. UCI je sporočila, da kolesa, ki so ga vzeli pod drobnogled, ni vozila nobena izmed dobitnic medalj v kategoriji do 23 let.

Belgijska kolesarska zveza pa je medtem že sporočila, da je zaseženo kolo pripadalo kolesarki Femke Van den Driessche. UCI je sporočil, da gre v tem primeru za tehnološki doping. Če gre zares za motorizirano kolo, še ni znano. Je pa UCI prav pred enim letom v pravilnik dodala nov člen glede tehnološkega dopinga. Kazen za tako goljufanje vključuje diskvalifikacijo z dirke, najmanj šestmesečno prepoved nastopanja in kazen, ki znaša med 20.000 in 200.000 švicarskimi franki.

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ