Šov velikanov se nadaljuje

Šov velikanov se nadaljuje
27.12.2022 AVTOR: DZ

Prav neverjetno je spremljati ciklokros na najvišji ravni v teh dneh. Wout Van Aert in Mathieu Van der Poel nadaljujeta z izjemnimi predstavami. Tokrat sta se za zmago udarila v sprintu.

Šov velikanov se nadaljujeMathieu Van der Poel in Wout Van Aert v teh dneh bijeta zanimive boje na ciklokros dirkah. Van der Poel je nastopil na sedmih dirkah, Van Aert pa na petih. Prvič sta se srečala v Antwerpnu. To je bilo 4. decembra. Zmagal je Van der Poel pred Van Aertom. Zdaj pa sta se v seriji treh dirk med sabo kar trikrat udarila.

Ta dvoboj je sicer nekoliko oplemenitil svetovni prvak Tom Pidcock, a velikana tega športa sta v ključnih trenutkih pokazala, da sta razred zase. Najprej smo spremljali napeto tekmo v Molu 23. decembra. Zilvermeercross je ponudil omenjeni troboj. Pidcock je iz boja izpadel v mivku, Van Aert pa je po izjemno odpeljanem zaključnem delu dirke prišel do zaslužene in prepričljive zmage s 56 sekundami prednosti pred Van der Poelom.

Ta je po dirki priznal, da se ni najbolje počutil, in da se bo morala forma krepko izboljšati, če bo želel enakovredno tekmovati z Van Aertom. Včeraj smo videli nov spektakel. Tokrat je ciklokros gostil Gavere. Pidcock je hitro prevzel pobudo in pokazal, da je lahko konkurenčen, potem pa je predvsem Van der Poel pokazal izjemno vožnjo.

Tudi Van Aert mu ni mogel slediti. Nizozemec se je veselil zmage, Van Aert pa je po koncu priznal, da je lahko več kot zadovoljen z drugim mestom, saj se od začetka ni najbolje počutil in je vseskozi poskušal nadoknaditi zaostanek. Za Van der Poelom je zaostal za 27 sekund, Pidcock na tretjem mestu je izgubil 54 sekund. In danes smo bili spet priča velikemu dvoboju.

Tokrat v mestu Zolder. V pokalu Telenet Superprestige sta oba kolesarja pričarala najbolj izenačen dvoboj v tej sezoni. Napadala sta eden drugega, a na koncu je prišlo do sprinta dvojice. Van Aert je skozi zadnji ovinek prišel na prvem mestu in je tudi začel sprint, medtem ko se je Van der Poel zapletel. Komajda se je izognil padcu in tako je zmago slavil Van Aert.

Tokrat sta se nekoliko bolj približala tudi tretji Lar Van der Haar, ki je na tretjem mestu zaostal za 16 sekund in Tom Pidcock. Kot četrti je zaostal za 20 sekund. Že jutri bomo lahko priča novemu spektaklu. Spet v tekmovanju Telenet Superpretige. Tokrat v Diegemu. Spet bomo lahko spremljali troboj Wout Van Aert, Mathieu Van der Poel in Tom Pidcock.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ