Španska "La Roja": Čas za sprinterje

Španska "La Roja": Čas za sprinterje
26.08.2019 AVTOR: DZ, vir: La Vuelta

V tretji etapi dirke po Španiji, ki se bo končala v Alicanteju pričakujemo sprint večje skupine kolesarjev. Kljub temu bosta na sporedu dva kategorizirana vzpona.

Ibi Ciudad del Juguete – mestece je znano po izdelovanju igrač – bo gostil start tretje etape na dirki po Španiji. Ta se bo končala v Alicanteju. Etapa bo dolga 188 kilometrov. Organizatorji so jo označili za ravninsko, tako da bi prav lahko prišlo do sprinta glavnine. Sicer pa bodo morali kolesarji premagati dva položnejša vzpona tretje kategorije.

Prvi bo Puerto de Biar. Dolg je 2,7 km, povprečni naklon pa je 4,8-odstoten. Na vrh bo karavana prišla 70 kilometrov pred ciljem. Sledil bo daljši in položnejši spust do Tibija. Tam pa se bo začel še vzpon na Puerto de Tibi. Ta je dolg 6,7 km, povprečni naklon pa je 4,1-odstoten. Gorski cilj bo 38 kilometrov pred ciljem. Od tu naprej se bodo kolesarji postopoma bolj ali manj spuščali vse do zaključnih desetih kilometrov.

Sledil bo ravninski odsek do cilja. V tej etapi bodo po vsej verjetnosti prvo priložnost za zmago dobili sprinterji, morda tudi Luka Mezgec. Konkurenca pa je zanimiva. Fernando Gaviria, Sam Bennett, John Degenkolb, Fabio Jakobsen, Max Walscheid … V rdeči majici bo vozil Nicolas Roche. Etapa se bo začela ob 12:53, cilj pa naj bi bil okrog 17:30.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ