Španska “La Roja”: Dan za ubežnike?

Španska “La Roja”: Dan za ubežnike?
30.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki po Španiji je čas za nekoliko lažjo etapo. Osma bo kolesarje popeljala od Vallsa do Igualade. Priložnost za pobeg ali sprint?

Po napornih etapah, ob ogledu katerih smo lahko slovenski navijači nadvse uživali ob predstavah Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja. V nedeljo se bodo kolesarji pomerili na kratki, pravi gorski etapi z zahtevnimi prelazi. V soboto pa bo najprej čas za nekoliko lažjo preizkušnjo. Vsekakor bodo kandidati za rdečo majico želeli prihraniti nekaj moči. Etapa se bo začela v kraju Valls, cilj pa bo gostila Igualada. Etapa bo dolga 167 kilometrov.

Sicer ne bo ravninska, a tudi ne ekstremno zahtevna. Na nadvse razgibani trasi bodo kolesarji premagali tudi vzpon druge kategorije Puerto de Montserrat. Dolg je 7,4 km, povprečni naklon pa je 6,6-odstoten. Kolesarji bodo na vrh 650 metrov visokega klanca prišli po 140 kilometrih. Sledila bo vožnja po planosti in spust proti cilju. Obstaja velika verjetnost, da bodo tudi tokrat uspešni ubežniki. Astana bo branila rdečo majico vodilnega Miguela Angela Lopeza.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano