Španska “La Roja”: Luka Mezgec tokrat peti

Španska “La Roja”: Luka Mezgec tokrat peti
27.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Fotofiniš in napeto čakanje na zmagovalca 4 etape dirke po Španiji. Jakobsen je ugnal Bennetta. Mezgec tokrat peti. Odstopil Steven Kruijswijk.

Četrta etapa na dirki po Španiji je bila namenjena sprinterjem. Obmorska Cullera je gostila start, obmorski El Puig pa cilj. Vmes pa so kolesarji zavili bolj v notranjost in so se morebitnemu vetru ob obalah izognili. Na startu je bilo še vseh pet Slovencev. V rdeči majici je vozil Nicolas Roche. Sprinterji so upali na novo priložnost, medtem ko sta se v dolg pobeg – že od začetka je bilo jasno, da brez večjih možnosti za končni uspeh – podala samo dva kolesarja: Jelle Wallays in Jorge Cubero.

Med etapo je zaradi prehudih bolečin v kolenu odstopil Steven Kruijswijk. Glavnina je imela vse pod nadzorom, vseeno pa je prišlo tudi do nekaterih padcev. Med drugim je na tleh pristal Rigoberto Uran. Po 160 kilometrih dirkanja je glavnina ujela še zadnjega izmed obeh ubežnikov Wallaysa. Povprečna hitrost je znašala dobrih 40 km/h. V zadnjih 15 kilometrih je prišlo tudi do vetra s strani, tako da je prišlo do manjše selekcije.

Pozorni so bili tudi pri moštvu Jumbo Visma. Kolegi so Primožu Rogliču pomagali pri ohranjanju položaja v ospredju. V zadnjih sedmih kilometrih je prišlo do tehnično zahtevnejših ovinkov, tako da so imeli sprinterji kar precej dela pri pridobivanju pozicij v ospredju. Sledil je napad Cavagne iz moštva Deceuninck Quick Step, ki je želel izkoristiti ovinke. Glavnina ga prav daleč seveda ni pustila.

Cavagna pa je vztrajal in glavnina ga je ujela šele ob vstopu v zadnji kilometer. Zaradi rahlega vzpona je bila glavnina zelo razpotegnjena. Sledil je boj ekip za prevlado. Sunweb, Deceuninck Quick Step, Caja Rural. Sledil je dolg sprint. Luka Mezgec se je tudi tokrat boril z najboljšimi. Boj za zmago pa sta uprizorila Fabio Jakobsen in Sam Bennett, ki je dolgo vztrajal v zavetrju. Sledilo je pospeševanje Bennetta v zadnjih metrih, ki je prišel že povsem blizu Jakobsena.

Oba sta vrgla kolesi pred sabo in sledil je fotofiniš. Čakanje na razlglasitev zmagovalca. Na koncu se je zmage lahko veselil Jakobsen pred Bennettom. Tretji je bil Max Walscheid. Tik pred črto je Fernando Gaviria premagal Luko Mezgeca, ki je tokrat zasedel peto mesto. Roche je ubranil rdečo majico vodilnega v skupnem seštevku. Zdaj so pred kolesarji že zelo pomembne gorske etape.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ