Španska "La Roja": Odzivi po gorski etapi

Španska "La Roja": Odzivi po gorski etapi
13.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

"Deloval sem dobro," pravi Roglič. "Zadovoljen sem s to Vuelto," pa je dodal Pogačar. Etapni zmagovalec Higuita: "Gledalci ob progi so me ponesli." In Lopez? "Karkoli se lahko še zgodi."

Primož Roglič (rdeča in zelena majica):
Težek dan. Ogromno hribov. Sicer je bila že včerajšnja etapa težka, pa čeprav ni bilo klancev. Ekipa je ponovno delovala super. Tudi sam sem deloval dobro. Smo zelo zadovoljni, saj smo imeli vse pod nadzorom. Dnevov zagotovo zdaj zmanjkuje. Črtamo etape. Včeraj pa smo videli, da se lahko hitro naredi manjše napake. Zato moramo ohranjati fokus vse do Madrida.

Tadej Pogačar (5. mesto v skupnem seštevku):
Oba zadnja vzpona oziroma kar cela dirka je bila zelo težka. Spet sem šel na polno, in mislim da sem lahko zadovoljen, saj sem še vedno v top pet. Mislim, da je bil danes Lopez najmočnejši v karavani. Lahko pa ima tudi on še slab dan. Mislim, da bo kar težka borba za belo majico. Majica je dosegljiva, tudi podium bi lahko bil dosegljiv, ampak mislim da sem do zdaj lahko kar zadovoljen s to Vuelto. Utrujenost se morda že čuti, ampak danes zagotovo nisem imel najboljšega dneva.

Sergio Higuita (zmagovalec etape):
Vedel sem, da je ta etapa pisana meni na kožo. To je po vsej nesreči, ki smo jo imeli na tej Vuelti odlično za motivacijo tako zame kot za ekipo. Vedel sem, da lahko dobim sprint manjše skupine, lahko pa jo dobim tudi s pobegom. Ostal sem sam, ker sem imel močne noge. Tudi na zadnjem vzponu mi ni zmanjkalo moči. Gledalci ob progi so me ponesli. Res sem užival v tem.

Miguel Angel Lopez (bela majica):
Konkurenti mi niso prav nič pomagali. Vseeno pa sem se še bolj približal odru za zmagovalce. Obenem sem spet oblekel belo majico. Letos jo lahko še zadnjič osvojim. Etapa je bila težka, taktika pa je bila pomembna. V pobegu bi nam prav prišel še en kolesar, vendar pa je to bilo težko. Še dve zanimiva etapi sta pred nami in še veliko razgibanega terena. Petkova etapa bo bolj sproščena. A tu je sobota. Zahteven dan. Karkoli se lahko zgodi.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ