Španska “La Roja”: Potrjen Luka Mezgec, cilj pa etapna zmaga

Španska “La Roja”: Potrjen Luka Mezgec, cilj pa etapna zmaga
17.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Luka Mezgec bo nastopil na dirki po Španiji. To so zdaj ob razkritju osmerice kolesarjev, na katere bodo računali, razkrili pri moštvu Mitchelton Scott. Glavni adut pa Esteban Chaves.

“Skupni seštevek je glavni cilj Estebana Chavesa. Poleg tega pa se bomo osredotočili tudi na etapne zmage. Luka Mezgec je v zadnjem času dosegal dobre rezultate na Poljskem. Tako bomo z njim iskali priložnosti. Vsi vemo, kaj lahko naredi Mikel Nieve, ki je že dosegel nekaj odličnih rezultatov na tritedenskih dirkah,” je med drugim dejal športni direktor Julian Dean.

Kaj pa Luka Mezgec? Pred dirko po Poljski je bil na višinskih pripravah v kraju Trepalle nad Livignom. Po evropskem prvenstvu pa se je vrnil v Livigno. Zdaj bo še tretjič nastopil na dirki po Španiji. "Vuelte se že veselim. Na Tour nisem šel, zato sem si zastavil cilj, da prav za Vuelto dosežem najboljšo formo. Verjamem, da bo Esteban odlično pripravljen, kar me še dodatno motivira, tako da mu bom v težjih etapah lahko pomagal, kolikor bom le mogel," je v uradni izjavi za javnost dejal Mezgec:

"Tudi sam bom iskal priložnosti. Na Poljskem sem dokazal, da sem dobro pripravljen. V težkih etapah, ki pa se bodo končale s sprintom bom zraven in se bom poskušal potegovati za zmago. Etapna zmaga je moj osebni cilj." Zdaj je že jasno in tudi uradno, da na dirki ne bo lanskega zmagovalca Simona Yatesa. Letos je nastopil tako na dirki po Italiji kot na dirki po Franciji.

Zato smo lahko pričakovali, da ga pri ekipi Mitchelton Scott ne bodo uvrstili v ekipo za Vuelto. V ekipi pa ni niti njegovega brata Adama, ki je pod pričakovanji odpeljal Tour. Chaves, ki se po težavah z boleznijo vrača med najboljše se lahko pohvali, da je Vuelto leta 2016 v njegovi najboljši sezoni že končal na tretjem mestu. Mu lahko kaj takega spet uspe?

Mitchelton Scott: Luka Mezgec, Esteban Chaves, Sam Beweley, Tsgabu Grmay, Damien Howson, Mikel Nieve, Nick Schultz in Dion Smith.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ