Španska “La Roja”: Pozdrav slovenskima junakoma!

Španska “La Roja”: Pozdrav slovenskima junakoma!
15.09.2019 AVTOR: DZ, vir: La Vuelta

Fuenlabrada bo gostila start, cilja pa Madrid. V zadnji etapi dirke po Španiji bosta v središču pozornosti Primož Roglič in Tadej Pogačar.

Kmalu bo konec dirke po Španiji. Kolesarji bodo morali premagati samo še 106 kilometrov. Ti bodo ravninski. Fuenlabrada bo gostila start, cilj pa, tako kot smo tega že vajeni Madrid. Vmes bodo imeli kolesarji na voljo še leteči cilj na 60 kilometru.

Med etapo bo čas tudi za proslavljanje in v ospredju bo vsekakor Primož Roglič, ki bo postal prvi slovenski zmagovalec dirke po Španiji. Osvojil je rdečo majico in obenem tudi zeleno za najboljšega po točkah. Poleg tega bo v ospredju tudi Tadej Pogačar, ki je najboljši kolesar med mladimi. Stopil bo tudi na tretjo stopničko v skupnem seštevku.

Prehitela sta ga namreč samo Roglič in Alejandro Valverde. Slovenca sta skupaj dobila tudi štiri etape. Roglič vožnjo na čas, Pogačar pa tri gorske preizkušnje. Priča bomo torej velikemu slavju v Madridu. Etapa se bo začela ob 17.10. Organizatorji kolesarje na cilju pričakujejo nekje med 19.49 in 20.07. Cilj bo na Plazi de Cibeles. Boste spremljali zgodovinski dan za slovensko kolesarstvo?

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ