Španska "La Roja": Zahteven dan s ciljnim vzponom

Španska "La Roja": Zahteven dan s ciljnim vzponom
29.08.2019 AVTOR: DZ, vir: La Vuelta

Na dirki po Španiji se nadaljujejo težki dnevi. Sedma etapa se bo končala na vrhu vzpona prve kategorije Alto Mas de la Costa. Pomemben dan!

Dirka po Španiji, 7. etapa: Onda - Mas de la Costa, 183,2 km
Na dirki po Španiji so kolesarji premagali že šesto etapo. Bila je razgibana, imela je ciljni vzpon, a med najboljšimi ni prišlo do selekcije. Sicer je rdečo majico oblekel Dylan Teuns, a favoriti za končno zmago kljub temu ostajajo blizu. In prav gotovo se bodo spet zares udarili v sedmi etapi s petimi kategoriziranimi vzponi, vključno z najtežjim klancem dneva, ki bo na sporedu prav na koncu.

Uvodnih 85 kilometrov od skupno 183 bo bolj ali manj ravninskih. Potem pa se bodo zvrstili trije vzponi. Najprej klanec tretje kategorije, potem druge in potem spet tretje kategorije. Sledil bo bolj ravninski del z letečim ciljem. Po 150 kilometrih pa spet vzpon. Tokrat spet druge kategorije. Puerto del Salto del Caballo. Po dobrih desetih kilometrih vzpenjanja bodo kolesarji prišli na vrh, ki leži na 790 metrih nadmorske višine.

Po razgibanem delu pa bodo kolesarji prišli v kraj Llucena. Sledil bo še krajši spust do vznožja zaključnega vzpona – Alto Mas de la Costa. Najtežji klanec dneva. Sicer ni posebno dolg, saj bodo kolesarji do cilja, ki leži na 985 metrih nadmorske višine premagali dobre štiri kilometre dolg klanec. Zato pa bo nadvse strm. Povprečni naklon je kar 12,3-odstoten.

Zato je tudi označen za vzpon prve kategorije. Favoriti bodo zagotovo obračunali med sabo. Tudi Miguel Angel Lopez bo brez dvoma poskušal povečati prednost pred Primožem Rogličem. Spet bomo lahko z veseljem spremljali ta dvoboj, pa boj Tadeja Pogačarja. Obeta se torej zanimiv petek na španskih klancih. V rdečem pa Dylan Teuns.

Dirka po Španiji, vzponi v 7. etapi
Puerto del Marianet: na 93,7 km, dolžina 3,7 km, povprečni naklon 5,5 %, 3. kategorija
Puerto de Eslida: na 104,5 km, dolžina 6 km, povprečni naklon 4,5 %, 2. kategorija
Puerto de Alcudia de Veo: na 115,7 km, dolžina 4,2 km, povprečni naklon 4,4 %, 3. kategorija
Puerto del Salto del Caballo: na 161,1 km, dolžina 10,3 km, povprečni naklon 4,6 %, 2. kategorija
Alto Mas de la Costa: na 183,7 km, dolžina 4,1 km, povprečni naklon 12,3 %, 1. kategorija

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ