Specialized spreminja pravila e-igre, prihaja Turbo Levo SL

Specialized spreminja pravila e-igre, prihaja Turbo Levo SL
04.02.2020 AVTOR: Vlado Dovla, foto: Specialized

Po tem, ko so pri Specializedu konec leta 2018 predstavili naslednji iteracijo enega najnaprednejših električnih koles, Turbo Leva FSR, fantje iz Morgan Hilla niso zaspali na lovorikah.

Z vstopom v novo dekado so se odločili zaorati ledino in nakazati, v katero smer se bo nadaljeval razvoj električnih koles.

Že nekaj časa je jasno, da električnih koles ne pestijo ne moč motorja ne kapaciteta baterije in konec koncev tudi ne vozne lastnosti, ki bi bile posledica geometrije.

Proizvajalci so se na mladem trgu bolj ali manj uspešno hitro znašli in v zadnjih nekaj sezonah lahko kolesarji izbiramo med vse bolj vrhunskimi polnovzmetinimi zverinami, ki jih do enakovrednosti z njihovimi konvencionalnimi sorodniki loči le en dejavnik. Dejavnik, na katerega smo pri e-kolesih, občutljivi tudi gorski kolesarji. Govorim seveda o teži.

Krepko pod 20 kilogramov

Električnih polnovzmetencev, ki tehtajo manj kot 20 kilogramov lahko, naštejem na prste ene roke, zato je podatek o teži novega Turbo Levo SL e-kolesa še toliko šokantnejši. Turbo Levo SL v najlažji različici S-Works tehta zgolj 17,35 kg in govora je o velikosti L! S tem je Turbo Levo SL še za 4 kilograme lažje kolo od svojega močnejšega brata Turbo Leva FSR, ki še vedno ostaja v ponudbi.

Ob enakih geometrijskih številkah novi SL razpolaga z novim, kompaktnejšim in šibkejšim motorjem, tako da bodo lahko kupci po novem izbirali med lahkotnostjo in agilnostjo modela Leva SL in med močjo in hitrostjo Leva FSR. Slednji lahko iz motorja iztisne 565 vatov, medtem ko model SL razpolaga z zdaj že skorajda pregovorno zadovoljivimi 240 vati in 35 Nm navora. Ker Levo SL razpolaga z dvakrat šibkejšim motorjem, pa sta manjši tudi kapaciteta in velikost (ter teža) baterije. Ta je zmožna shraniti 320 vatnih ur energije, kar naj bi v praksi zadoščalo za tri ure in pol vožnje. Pri Specializedu bodo ločeno ponudili tudi podaljševalec dosega, ki v sebi nosi še dodatnih 160 vatnih ur energije.
Podaljševalec bo sicer že v osnovi vključen pri modelu S-Works. Pravila elektrifikacijske igre se spreminjajo in očitno bo naslednji trend »downsizing«.

Predstavitev s podrobnimi informacijami pripravljamo za prihajajočo revijo Bicikel.



Turbo Levo SL razpolaga z enakimi geometrijskimi številkami kot močnejši brat Levo FSR, a je zavoljo kompaktnejšega in lažjega motorja kar za 4 kg lažji.

Pri Specializedu ohranjajo položaj najpametnejše flote e-koles na trgu.

Specialized ponuja kompleten spekter polnovzmetenih e-koles za vsakogar.

Uporaba manjšega in kompaktnejšega motorja pomeni tudi uporabo kompaktnejše in lažje baterije

Video predstavitev

Značke: Trgovina
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ