Spektakel v Namurju

Spektakel v Namurju
20.12.2020 AVTOR: DZ, foto: UCI Cyclocross

Namur. Znamenito prizorišče dirke svetovnega pokala v ciklokrosu je postreglo z izjemnim razpletom. Mathieu Van der Poel je dirko dobil …, a kakšnemu dirkanju smo bili priča!

Namur. Druga tekma svetovnega pokala v ciklokrosu v tej sezoni. Na startu so bili zares vsi najboljši, vključno z zvezdnikoma Mathieujem Van der Poelom in Woutom Van Aertom, pa tudi s Tomom Pidcockom, ki je pred tednom dni ugnal prav Van der Poela. Obetal se je zares izjemen spektakel.

Takoj po startu je imel težave s kolesom evropski prvak Iserbyt, ki je tako hitro izpadel iz igre za visoka mesta. Hitro je pospešil zmagovalec prve tekme svetovnega pokala v Taboru Michael Vanthourenhout.

Potem pa je že v drugem krogu pobudo prevzel Tom Pidcock. Britanec je blestel in tudi Mathieu Van der Poel se ob tem pospeševanju ni najbolje znašel. Zdelo se je, da je v rahlih težavah. Pidcock je vseskozi narekoval ritem, tudi ko so ga Vanthourenhout, Van der Poel in Van Aert ujela.

V četrtem krogu je Britanec spet pospešil. Van der Poel ga je poskušal sam ujeti, a ni imel dovolj moči. Vanthourenhout je dobil defekt, Van Aert pa je po dolgem lovljenju spet ujel stik z Van der Poelom. Skupaj sta se podala v nov lov za Pidcockom, ki je vseskozi imel dobrih pet sekund prednosti.

Medtem ko sta zasledovalca redno menjavala kolesa, je Pidcock to storil le redko. V osmem od devetih krogov sta ga uspela ujeti in skupaj so zapeljali še skozi prostor za menjavo koles. Sledilo je krajše taktiziranje. Potem pa je Van der Poel pokazal, kako močan je.

Na vzponih je pospeševal in Van Aert je še lahko odgovarjal na vse skupaj, medtem ko je Pidcocku zmanjkalo moči. V zadnjem krogu je šlo na polno in vsaka napaka bi lahko predstavljala priložnost za preobrat. A Van der Poel, je ni naredil, Van Aert pa ni mogel pokrpati zgolj nekaj sekund velike luknje.

Na koncu zaslužena zmaga Van der Poela. Že njegova peta in tretja zapored na tem prizorišču. Van Aert je zaostal za tri sekunde. Pidcock pa za 11. Na četrtem mestu je z dobro minuto zaostanka ciljno črto prečkal Vanthourenhout, ki je obdržal vodstvo v skupnem seštevku.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ