Spet dež in mraz – 13. etapa bo dolga le 75 kilometrov

Spet dež in mraz – 13. etapa bo dolga le 75 kilometrov
19.05.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Giro

Ekipe so se z vodstvom dirke dogovorile, da prvi vzpon na San Bernardo izpustijo v celoti, tako da ostajata le zadnja dva. Štart bo v Švici, etapa bo dolga le 75 kilometrov.

Današnji štart dirke bi moral biti v Borgofrancu pri Ivrei, kjer se je spet utrgal oblak, kolesarje je pričakal hud naliv. Temperature so nizke, na prvem vzponu na San Bernardo pa bi se (predvsem na spustu z njega bi bilo to problematično) približale ledišču.

Kolesarji so z organizatorji dosegli dogovor, da prvih 119 kilometrov etape v celoti izpustijo, štartali bodo v kraju Le Chable v Švici, kjer se začne drugi vzpon etape na Croix de Coeur, sledil bo spust z njega in ciljni vzpon do Crans Montane.

Vseeno pa so kolesarji v Borgofrancu morali na štart in s kolesom odpeljati nevtralizirani del etape, da bi počastili gledalce, dež pa jih je prvič danes tako že namočil. Nato so šli v avtobuse, s katerimi potujejo proti drugemu štartu dneva v Le Chablu, kjer je vreme nekoliko boljše.

Večina kolesarjev je odločitev pozdravila, tudi Geraint Thomas, nekaj pa jih je še vedno skeptičnih, ker nevaren in hladen spust s Croix de Coeurja ostaja na sporedu. Bo pa dirkanje zagotovo še bolj zanimivo, saj bo šlo od kilometra 0 na polno, kar bi za marsikoga lahko bila težava.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ