Spomini, ki jih bom imel do konca življenja

Spomini, ki jih bom imel do konca življenja
30.05.2023 AVTOR: DZ, foto: RCS Sport / Giro d'Italia

"Najprej bi rad proslavil, užival v teh trenutkih, ki smo jih dosegli vsi skupaj. Bomo videli, kakšne izzive nam življenje prinese," je o načrtih povedal Primož Roglič.

Primož Roglič je junak letošnje dirke po Italiji. V zadnji pravi preizkušnji mu je uspelo priti do tako želene rožnate majice, potem ko je v vožnji na čas na Svete Višarje ugnal Gerainta Thomasa in nadoknadil 26 sekund zaostanka. Vseskozi je trdil, da je pomembno samo to, kdo bo rožnato majico nosil v Rimu in do nje je prišel ob zadnji priložnosti:

"Dovolj. Tako kot je treba. Tudi z vsemi težavami, ki sem jih imel prej in si jih ne bi želel smo bili prisiljeni, da smo vse moči usmerili v zadnji kronometer in da sem potem samo letel na krilih slovenskih navijačev." Roglič je v intervjujih po končani dirki v Rimu vseskozi omenjal navijače, ki so ga prišli vzpodbujati na zahtevnih vzponih zadnjega tedna.

"Želim le uživati v teh trenutkih, ki smo jih dosegli. To je res nepozabno. Da včerajšnjega dne sploh ne omenjam. Že nekaj dni nazaj, kako je bilo z vso podporo. Včerajšnji dan pa je samo češnja na torti. Sigurno so to spomini, ki jih bom imel do konca življenja." Tudi zaradi vsega, kar je pretrpel v teh dneh, saj je ob padcu vendarle utrpel nekaj poškodb. Le izpostavljati tega nikoli ni želel:

"Ni težkih trenutkov. Vse je nek sesatavni del te zgodbe. Zato ne bi izpostavljal slabih trenutkov." Bilo pa je težko že pred samim začetkom. Večji del ekipe so morali zamenjati zaradi Covid-19. V zadnjem trenutku je zaradi hudega padca - zbila ga je neprevidna voznica - iz ekipe izpadel Jan Tratnik. In tako so se morali tudi prilagoditi:

"Razmišljaš pa preračunavaš lahko, a se situacija spreminja iz dneva v dan. Tudi počutje fantov in situacija dirke same. Na koncu je prišlo do zadnjega dne in na srečo sem imel dovolj moči, da sem poletel na krilih naših navijačev, naše podporo in oblekel tole majico." Roglič je ob ceste spet pritegnil ogromno število slovenskih navijčev.

Višek vsega je bil obisk kronometra na Svete Višarje, kjer je bilo ogromno slovenskih zastav. Za vse to je bil tudi Roglič nadvse hvaležen. "Težko bi opisal z besedami. Nekaj takega lahko samo doživiš in si zapomniš do konca življenja. Neverjetno, da si razlog vsem tem ljudem, ki pridejo na ta hrib in ne glede na rezultat - ni pomembno ali si prvi drugi tretji, četrti ali peti. Ampak samo to, da pokažeš, zakaj si tam in daš 110 odstotkov na cesto. Zato sem bil včeraj tam, da to naredim. Rezultat je bila samo posledica tega," je Roglič še dejal v pogovoru za RTV Slovenija.

Na vprašanje, kako bo proslavil ta uspeh pa: "Sem vse že dobil predvsem od vseh ljudi, od vseh navijačev. Samo sproščeno bomo proslavili z družino, najbližjimi. Z vsemi, ki so bili vpleteni v to zgodbo in se poveselili." Seveda ostaja zdaj vprašanje, kakšne načrte še ima za to sezono. Njegovi klubski kolegi se že pripravljajo na prihajajočo dirko po Franciji, morda pa se odloči za napad na četrto zmago na dirki po Španiji. A najprej, kot je sam dejal, počitek in proslavljanje tega uspeha.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ