Spoznajmo Giro: Ne Froome ali Thomas, Skyev adut bo Egan Bernal

Spoznajmo Giro: Ne Froome ali Thomas, Skyev adut bo Egan Bernal
02.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Letos bomo kolesarski navdušenci še s posebnim veseljem spremljali dirko po Italiji. Primož Roglič bo kandidat za najvišja mesta, zato bomo v naslednjih mesecih spoznavali podrobnosti Gira 2019.

Chris Froome in Geraint Thomas bosta vse stavila na Tour de France. Glavni adut moštva Sky bo Egan Bernal. Z mladim Kolumbijcem, ki je letos zares blestel bodo očitno poskušali ponoviti lanski uspeh. Chris Froome je namreč dobil Giro. “Giro mi je zares všeč. Tri leta sem živel v Italiji in tam imam veliko prijateljev. Tifosi so mi všeč. Ceste poznam, ustreza mi in želim biti čim boljši,” je v uradni izjavi za javnost dejal Bernal in dodal:

“Moja sezona se bo začela z dirko po Kolumbiji. Spet bom vozil s Froomom, tako da želimo že tam biti v ospredju. To je domača dirka in zato želim biti v ospredju že zaradi navijačev. Zanje in za Kolumbijo.” Sicer pa je Egan Bernal pred sezono 2018 iz moštva Androni Giocatolli prestopil v Sky. Lani je bil že na dirki Santos Tour Down Under šesti, potem je postal državni prvak v vožnji na čas, dobil pa je domačo dirko Colombia Oro y Paz, na kateri je premagal Naira Quintano, Rigoberta Urana, Sergia Henaa, Juliana Alaphilippa …

Na dirki po Kataloniji je bil do zadnje etape drugi v skupnem seštevku, vendar pa je potem grdo padel in odstopil. Vrnil se je na dirki po Romandiji, kjer je hud boj za zmago bil s Primožem Rogličem. Bernal je dobil gorski kronometer, Roglič pa dirko. Bernal je maja nastopil še na dirki po Kaliforniji. Dobil je dve etapi in tudi dirko. Odšel je na Tour de France. Tam se je kljub padcem izkazal kot izjemen pomočnik Thomasu in Froomu. Po novem padcu na dirki v San Sebastianu se je vrnil ob koncu sezone in bil 12. na dirki po Lombardiji.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ