Spoznajmo Giro: Podeljena Posebna povabila

Spoznajmo Giro: Podeljena Posebna povabila
26.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Letos bomo kolesarski navdušenci še s posebnim veseljem spremljali dirko po Italiji. Primož Roglič bo kandidat za najvišja mesta, zato bomo v naslednjih mesecih spoznavali podrobnosti Gira 2019.

Organizatorji dirke po Italiji so sporočili imena Prokontinentalnih moštev, ki bodo s posebnimi povabli lahko nastopila na italijanski tritedenski preizkušnji. Večjih presenečenj ni. To so Nippo Vini Fantini, Bardiani CSF, Israel Cycling Academy in Androni Giocattoli. Slednji so že vedeli, da bodo povabljeni, saj so bili v prejšnji sezoni najboljša ekipa v italijanskem pokalu in tako so imeli mesto že zagotovljeno. Organizatorji so tako imeli na voljo še tri povabila.

Ekipi Israel Cycling Academy in Bardiani CSF sta bili prisotni že na lanskem Giru. Po letu 2016 se v karavano Gira vrača Nippo Vini Fantini. Brez povabila je ostala ekipa Neri Sottoli, ki jo vodi nekdanji kolesar Luca Scinto in v katero se je vrnil Giovanni Visconti. Sicer pa je to zadnja sezona, v kateri lahko organizatorji World Tour dirk po lastni želji podeljujejo vsa štiri posebna povabila. S spremembo pravil, ki jih bo Mednarodna kolesarska zveza uvedla z letom 2020, bosta dve povabili avtomatsko prejeli na lestvici najbolje uvrščeni prokontinentalni ekipi.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ