Spoznajmo Giro: Rogličevi pomočniki uradno znani (VIDEO)

Spoznajmo Giro: Rogličevi pomočniki uradno znani (VIDEO)
18.04.2019 AVTOR: DZ

Jumbo Visma. Ekipa, ki bo Primožu Rogliču pomagala na dirki po Italiji je znana. Tu je še prispevek s priprav te ekipe v Sierri Nevadi.

"Naš cilj je dobiti dirko po Italiji s Primožem. Mislim, da bomo ekipa, ki jo bo morali preostali premagati."
Laurens De Plus

Primož Roglič bo kapetan, glavni adut ekipe Jumbo Visma na prihajajoči dirke po Italiji. Ekipa ob njem bo zelo močna. Na vzponih bo Roglič lahko računal na pomoč Roberta Gesinka, Antwana Tolhoeka in Laurensa De Plusa. Tu so še Paul Martens, Koen Bouwman, Jos Van Emden in Tom Leezer. Vsi kolesarji se na Giro pripravljajo na visoki nadmorski višini.

Medtem ko so mnogi na Teideju, so pri nizozemski ekipi odšli v zanje že tradicionalno bazo v Sierri Nevadi. V začetku aprila je bila še krepko zasnežena. Kasneje jih je obiskala tudi novinarska ekipa, ki jo najamejo pri moštvu Jumbo Visma. Pripravili so dobre tri minute dolg prispevek o pripravah, ki si ga lahko ogledate v nadaljevanju.

"Po zmagah na Tirreno-Adriatico in UAE Tour fantje še bolj zaupajo v Primoža in so zato še bolj pripravljeni delati."
Mathieu Heijboer, glavni trener


"Primož se je vrnil k njegovemu prejšnjemu športu. Naveličan je kolesarstva,« se je pošalil glavni trener Mathieu Heijboer. Roglič pa tudi ni skrival navdušenja: "Pozimi praktično nisem videl snega, tako da sem bil ob tej priložnosti resnično vesel. Sprehajati se in skakati. Zjutraj sem tudi tekel po snegu."

V prispevku celo Robert Gesink prizna, da se Roglič temeljito pripravlja na Giro, in da posledično to dvigne celotno ekipo. Celo zase je priznal, da se spet tako resno pripravlja, kot se je, ko je sam dirkal na visoka mesta v skupnem seštevku. Glavni trener je dejal, da so take priprave celotne ekipe zelo pomembne tudi zato, ker se ekipa dodatno spozna, poveže: "Po zmagah na Tirreno-Adriatico in UAE Tour fantje še bolj zaupajo v Primoža in so zato še bolj pripravljeni delati."

Mladi Laurens de Plus, ki se je kot pomočnik letos že izkazal, pa je prepričan: "Mislim, da smo letos kot ekipa dokazali, da spadamo med najboljše. Ne samo za Giro. Zdaj imamo načrt. Naš cilj je dobiti dirko po Italiji s Primožem. Mislim, da bomo ekipa, ki jo bo morali preostali premagati. Vsi se zavedajo, da lahko v Italiji pišemo zgodovino. Trdo delamo z enim samim ciljem. Girom." Glavni trener je dodal, da se sicer zabavajo, veliko smejimo, vendar: "Pa opazite lahko, da delamo trdo, kolikor le lahko. Giro želimo začeti na najboljši možni način." Seveda se prispevek konča z izjavo Primoža Rogliča. Oglejte si ga.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ