Spoznajmo Giro: Thomasova dokončna zavrnitev?

Spoznajmo Giro: Thomasova dokončna zavrnitev?
08.02.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Letos bomo kolesarski navdušenci še s posebnim veseljem spremljali dirko po Italiji. Primož Roglič bo kandidat za najvišja mesta, zato bomo v naslednjih mesecih spoznavali podrobnosti Gira 2019.

Zmagovalec lanske dirke po Franciji Geraint Thomas se je vrnil v kolesarsko karavano in v teh dneh nastopa na dirki po Valenciji. Zanj je to prva dirka v novi sezoni. Britanec, ki vozi za moštvo Sky je zdaj potrdil, da želi letos vse moči spet usmeriti v Tour de France. To pa pomeni, da se bo odpovedal nastopu na dirki po Italiji, pa čeprav se je dolgo ugibalo, če bo morda izbral Giro in bo tako na Touru vlogo kapetana prepusitl Chrisu Froomu. Ta bo napadal peto zmago, potem ko mu lani po zmagi na Giru ni uspelo dobiti še Toura. “Bo nekako tako kot leta 2018. Froome je bil lani prvi mož, vendar pa nismo vozili veliko drugače. Zdaj sem dokazal, da lahko dobil Tour, a prav velike spremembe ne bo. Če bomo počeli iste stvar, če bomo dirkali na podoben način, potem bo, tako vsaj upam, eden od naju zmagal,” je dejal Thomas.

O nastopu na Giru pa je dejal, da ga v Italiji skorajda zagotovo ne bo: “Rekel sem, da bom vse stavil na Tour, saj nočem ničesar ogroziti. Govoriti moram še z Daveom Brailsfordomm vendar pa sem prepričan, da bi ogrozil moje priprave na Tour, če bi predtem odpeljal celoten Giro. Ker sem lani dobil Tour, se zdaj želim vrniti, nočem pa se vrniti slabše pripravljen.” Pri cyclingnews.com so Thomasa vseeno še dodatno vprašali, če je Giro že povsem odmislil: “Ne, vendar pa je zelo verjetno, da me tam ne bo. Potrebujemo samo uradno potrditev.” Po dirki po Valenciji se bo odpravil na Tenerife, kjer bo opravil resnejše priprave. Potem pa se bo vrnil na dirki. Nastopiti namerava na dirkah Strade-Bianche, Tirreno-Adriatico, se vrniti na Tenerife in potem dirkati e na dirki po Baskiji, v Ardenih in na dirki po Romandiji.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ