Spoznajmo Giro: Z mislijo na ciljni vzpon

Spoznajmo Giro: Z mislijo na ciljni vzpon
10.03.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Letos bomo kolesarski navdušenci še s posebnim veseljem spremljali dirko po Italiji. Primož Roglič bo kandidat za najvišja mesta, zato bomo v naslednjih mesecih spoznavali podrobnosti Gira 2019.

19. etapa, petek, 31. 5. 2019: Treviso – San Martino di Castrozza, 151 km ***

19. etapo so organizatorji dirke po Italiji označili za etapo s tremi zvezdicami. Ne bo pretirano zahtevna, bo pa še kako pomembna, saj se bo končala na vrhu vzpona, kolesarji v boju za rožnato majico pa z izjemo nosilca le te ne bodo imeli več veliko priložnosti za napad. Prav zato lahko pričakujemo, da se bodo najboljši udarili med sabo za vsako razpoložljivo sekundo, pa čeprav do večjih razlik zgolj na ciljnem vzponu najbrž ne bo prišlo. Sicer pa se bo 151 kilometrov dolga etapa začela v Trevisu.

Po 22 kilometrih bodo kolesarji prečkali vzpon Santa Maria della Vittoria. Po 66 kilometrih pa bodo premagali še prelaz San Boldo. Ta je dolg šest kilometrov, povprečni naklon pa znaša 7,5 %. Sledilo bo več kot 60 kilometrov razgibanega terena v pričakovanju zaključnega klanca na San Martino di Castrozza. Naklon tega 13,6 km dolgega vzpona znaša 5,6 odstotka. Prva dva kilometra sta najlažja, potem je cesta nekoliko strmejša. To bo tudi predzadnja gorska etapa na letošnji dirki po Italiji.
Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ